måndag 26 december 2011

Julhelgen hitintills.

Vi tänkte vi kunde ju bjussa er på lite bilder från julaftonsfirandet hos Ankis syrra idag, där gick nämligen årets julfirande av stapeln för vår del. Tidigare år har vi alltid firat med Ankis familj hemma hos Ankis föräldrar, men när livet förändras så får även traditionerna göra så.

Carina och Affe hade dukat upp julbordet i sitt nya uterum och med allt annat än vinter utanför så njöt vi av maten där inne: 

 Jodå, vi har faktiskt mest sill på borden som ni kanske har förstått vid detta laget:) Men det finns även leverkorv, julöl och leverpastej...

 .. och godaste vörtbrödet bakat av Freddy för första gången, ett riktigt lyckat nybörjarbak! 
Skinkan var ett samarbete, Håkan köpte, Carina kokte och Affe griljerade, ett synnerligen lyckat samarbete! Godaste revbenen vi smakat på evigheter stod Affes mor Siri för, och de ska vi ha receptet på, så det så!

 Finns änglar att fota även i detta hushållet, både på fönsterbrädan och i köket! Tänk, det finns faktiskt kök i mindre storlek än vårt eget, inte rymmer det många men det finns ju fördelar med det också. Man slipper hjälpa till med disken:)

 I uterummet blommar citronträdet för fullt, 2 solgula frukter är snart färdiga för avsmakning och två till håller på att sakta men säkert bli lika fina. Utanför var himlen klarblå och solen sken som om det vore juni...

Julklappar fick vi också några stycken, så snälla har vi väl lyckats vara i år. Men varken diskmaskin eller köttkvarn har vi sett röken av, så tomten har väl inte haft tillräckligt med tid att läsa vår önskelista som vi skrev här för ett tag sedan. Det finns det däremot andra som gjort och lagt på minnet, finaste Gun som har finaste bloggen Kaksmulan överraskade oss totalt med ett paket som hämtades ut på posten i fredags. I paketet låg visserligen ingen diskmaskin men, som Gun skrev, allt går ju inte att köra i maskinen och då behövs ett par diskhandskar! Dom får ju gärna vara lite extra snygga, det blir lite roligare att diska då:

Så kul med bloggvänner som man får över landet, tack så mycket Gun!
Blir ni sugna på att diska med lika fina handskar på som Håkan hade idag så kan ni köpa dom i Kaksmulans webbshop, där ni även hittar de ljuvligaste förklädena ni kan tänka er. 

Nu ska vi ner om en tur på stan, för det är väl i affärerna man ska tillbringa annandagen eller hur är det? 
Hoppas ni alla ha en fin dag.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

14 kommentarer:

 1. Ser ut som en hyvens middag! :-) Och Kaksmulans webshop är ju grym, jag har spanat runt i den och vill ha typ allt. God fortsättning på er, fina ni!

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på er! Kul att ni uppskattade min lilla klapp och när nu inte tomten läst önskelistan ordentligt så kommer de ju till användning. Kram på er!

  SvaraRadera
 3. Nom nom... Jag har gärna trängt in mig i det där uterummet :-)
  Jag ska försöka få min man att förstå att jag kommer laga ännu godare mat om jag får ett fint förkläde från kaksmulans webshop...

  SvaraRadera
 4. Små kök har sina fördelar - förutom den du nämner om diskhjäpen så når man alla ytor utan att behöva gå runt ;-) Och fina diskhandskar på en fin make väger upp en diskmaskinen flera gånger om.
  Go´ fortsättningskramar

  SvaraRadera
 5. Ni verkar ha haft en härlig jul! Och sill är ju så gott! Jag testade både ert senapssillrecept och det med fetaost, lyckade båda två!

  SvaraRadera
 6. Helena; Ja, det är inte lätt att välja ut bara ett förkläde, det finns ju alldeles för många fina... Vi önskar dej detsamma.

  Gun; Detsamma till dej! De kommer väldigt bra till användning, är redan körda flera testrundor:)

  Remsan; Du hade varit så välkommen så, finns det hjärterum... Ett fint förkläde måste ju helt klart påverka resultatet på maten, det har du helt rätt i. Kanske om Berra får ett par fina diskhandskar han också?

  Malin; Ja, man får väl helt enkelt se det från den ljusa sidan:) Detsamma till dej vännen

  Linda; Absolut, visst är det gott:) Så kul att du provade dom och att de dessutom gick hem!

  SvaraRadera
 7. Ja, det verkar inte gått någon nöd på er heller i jul!:) Tyvärr får man inte alltid vad man önskar sig men brukar bli bra ändå!
  Den webbshoppen har jag missat. Kikar genast in!

  SvaraRadera
 8. Underbart! Massor med storkramar!

  Love/ Almalena

  SvaraRadera
 9. Verkar som ni hade en fin jul! Sillen jag gjorde efter era recept blev mycket uppskattade hos oss! Så nu kanske ni får ännu fler besökare som letar sillrecept :)

  Coolare diskhandskar får man ju leta efter :)

  SvaraRadera
 10. Sofie; Nej, det har det verkligen inte gjort, ingen större risk:) Hur bra som helst blev det, även utan diskmaskin o kvarn, vi får väl fixa det själv... ja, kvarnen iaf.

  Lena; Helt enkelt underbart:) Right back at you!

  Ansibecki; Så kul att de gick hem hos er, de är så välkomna så! Visst är dom häftiga, lite roligare att diska med dom på händerna.

  SvaraRadera
 11. God fortsättning! :)

  Nya traditioner kan ibland leda till något bra/bättre. Vi har firat på landet för första gången och haft en superjul!

  SvaraRadera
 12. Tina; detsamma! Ja, oavsett om man vill det eller ej så blir det ju förändringar i livet... man får helt enkelt försöka hantera dom på bästa vis.

  SvaraRadera
 13. Så mysigt att läsa om alla julfirande. Att fira jul bland citronträd skulle jag med vilja!

  SvaraRadera
 14. Ni körde alltså julbord i ett uterum? Fy farao så fint! En dag ska jag minsann bygga mig ett uterum där man kan sitta året om och vara lycklig.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!