lördag 5 oktober 2013

Färggrann drink för gråa hösthelger!

I dag vaknade vi upp till en grå lördag men på något sätt så känns det inte dumt alls, dagar som denna har sin mysighetsfaktor och charm dom också. En stadstur har det blivit, halva den i sällskap av Ankis far som sedan övergav oss och traskade vidare mot nya mål. Vi för vår del fortsatte leta varma skor, helt utan resultat alls, och rosa band som vi lyckades hitta.

Närmast står det såstillverkning på köksschemat, vi har nämligen tänkt oss en fonudekväll på tu man hand och då är såser av flera sorter en hög prioritering. Vi kör på några väl beprövade varianter som du hittar här och här, ja inte alla alltså - vi ska ju äta mer än såser - och så blir det någon ny som ska provas. Blir dom så goda som vi hoppas så dyker recepten upp framöver, helt i vanlig ordning.

Ett recept som inte kommer att hamna här är det på pastamiddagen vi åt igår, inte för att den var rälig men den var inte heller så god så att vi tycker att den är värd att skicka vidare till er. Något som vi däremot vill bjuda er på är drinken vi sippade på under tiden vi rörde i grytorna, för den var väldans smarrig. Vi serverade drinken i vårt facebookkök redan i går kväll men det hindrar ju inte att vi häller upp ett glas även i detta köket:

Höstfärger i ett glas, vi kallar drinken för flytande höst
och ni kan inte ana som vi kämpade för att komma på det namnet...

Flytande höst
I ett highballglas, även kallat groggaglas häller du:
2-4 cl vodka, vi använde Absolut Oriental Apple
4-6 cl koncentrerad tranbärsjuice
1-1½ dl grapefruktjuice
fyll sedan upp med bubblande vatten
släng i rejält med isbitar och servera
För en alkoholfri variant går det säkert väldigt bra att pressa i lite lime eller citron istället!

Vi tänkte uppmärksamma er på att nomineringen för årets matbloggspris nu pågår för fullt och att det går bra att nominera sin favorit bland alla Sveriges matbloggar fram till och med den 18:e oktober. Klicka bara här eller på den lilla gröna dekalen uppe i höger hörn så kommer du direkt till formuläret som ska fyllas i. Ni behöver inte nominera oss, det är absolut inte därför vi tipsar er, men det är heller inget vi blir direkt ledsna över om ni gör det:)

Nu önskar vi er en fortsatt härlig lördag och hoppas på återseende i morgon då det är dags för veckans underlättare att ta plats.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

x

11 kommentarer:

 1. Trevlig helg! Ser framemot veckans underlättare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, så kul den är på plats nu så vi hoppas du hittar något som faller i smaken.

   Radera
 2. Vilken härlig färg på drinken! Lyser upp en grå och regnig dag!
  Jag tycker i alla fall det är mysigt med sådan dagar, sitta invirad i en filt, dricka favorit te och...läsa bloggar! ;):)
  Ha en fin söndag!
  Kramar!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den satte verkligen färg på den grå lördagen! Visst behöver vi de grå också, man an sitta inne och mysa utan att få dåligt samvete:)

   Kramar

   Radera
 3. Denna helg har varit varm och solig i Amsterdam, +20 grader. Jag har haft en vän från Finland på besök så vädret har varit på vår sida. Drinken har en väldigt fin färg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. 20 grader?! Alltså nu blir vi lite avundsjuka... även om vi haft runt 15 i helgen så gör dom där 5 extra graderna ganska stor skillnad! Så kul med besök, då har ni säkert hittat på mycket roligt tillsammans!
   Kramar

   Radera
 4. Ha ha... Det är det stora dilemmat när man bloggar om mat och dryck att namnge recepten. Den här drinken döpte ni bra! Och god låter den också! Jag får se till att vara med på nästa flamingofredag.
  Ha en fin vecka! Stor kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det, drinkarna känns som de på något vis är extra svåra. Det ska ju låta lite intressant men ändå inte som en rabbling av vad som är i glaset, skönt att det blev är godkänt av drinkdrottningen her self:) Då ses vi nästa flamingofredag,
   många kramar tills dess!

   Radera
 5. Vilken härlig drink! Både god och snygg :)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!