lördag 8 mars 2014

Några smakbitar.

Lite tomt har det ekat här i det Mårtenssonska köket men det har sin förklaring, vi har ju varit på ett litet Österlenäventyr! Sovit på slott som vi hade nästan helt för oss själva, ätit något av det absolut godaste vi någonsin fått serverat och fått lära oss en hel massa intressant om vin, vintillverkning och Kronovalls slott.
Ni som följer våra eskapader på Instagram och Facebook har redan fått se några småglimtar av helgen och i väntan på ett mer utförligt inlägg om vår upplevelse, tänkte vi bjuda er på några smakbitar.

Vår säng för natten i Greve Erik Sparres mormors sovrum! 

Afternoon tea intogs i biblioteket. 

En och annan cigarill intogs på slottstrappan.  

 Eftersom vi inte är bortskämda med bil så passade vi på att göra lite utflykter på väg hem idag. 
Vi besökte bland annat Bollerup, där Håkans far har sina rötter, och Håkan pratade med hästar.

 Lite matshopping hann vi också med i några av alla de fantastiska gårdsbutiker Österlen har att bjuda på. 
Rapsoljelagret fylldes på hos Gunnarshögs gård där vi även köpte ägg, ostar inhandlades hos Vilhelmsdals gårdsmejeri och i frysen ligger kött från Lillehems Utegrisar

I kväll blir det fiskmiddag a'la Mannerström, men den får vi själva ställa oss i köket och fixa! Suck, inte klokt så snabbt det går att få vissa vanor:)
Vi önskar er alla en fortsatt skön lördag med god mat och dryck!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

 1. Vilken trevlig tur ni verkar ha haft. Det verkar fint det där Kronovalls slott. Nu ska jag iväg till närbutiken och köpa lite smågodis och sen börja ladda inför finalen i Melodifestivalen. Ha en fortsatt fin helg! /Anna J

  SvaraRadera
 2. Vilken helg! Med sol och allt! Kronovall är ju så vackert, längesedan jag var där. Låter dock lite kusligt att vara ensam på slottet....mowhahah!!!
  Vilka härliga stopp ni gjorde på vägen hem. Vi pratade om goa ostar och då var det Vilhelmsdals jag tänkte på men kunde inte komma på. Fina grejer!

  SvaraRadera
 3. Åh, så härligt ni har haft det. Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt ni har haft det! Jag blev jättesugen på att ta en sväng neråt Österlen snart, ta en weekend... Det är lagom långti väg för oss :D

  SvaraRadera
 5. Så härligt ni haft det! Vilken lyx! :)

  SvaraRadera
 6. Jag är fortfarande grymt avis på er mysiga slottsvistelse! Så coolt att övernatta på ett slott. Dök det upp något spöke eller fick ni vara ifred?

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!