fredag 10 april 2015

En solgul gindrink

Hej alla fredagsfirare! Hoppas ni haft en fin dag med klarblå himmel och den stora lampan tänd hela dagen, så har det nämligen sett ut här nere. Dock har inte Mårtenssons glassat i solskenet, nej då vi valde istället att spendera vår lediga fredag i ett köpcentra! Fast egentligen var besöket på Emporia mest för att vi ville testa den italienska restaurangen Vapiano, något som vi har velat göra länge men inte fått tummarna loss till:) Men idag var det alltså dags för premiärbesöket och det lär inte bli vårt sista besök där, det gav mersmak vill vi lova!

Åter på hemmaplan så dök vi ner om i Ostkällaren för lite inköp, vi tänkte nämligen ha lite plockmat till kvällsmat och ost är ju aldrig fel att plocka! Osten får sällskap av Håkans spickerökta skinka (ja den han gör och säljer på jobbet alltså, inget annat!), laxrullar och grönsaker och vi tänkte skölja ner det hela med ett nytt bubbel som ska testas. Let's dance får göra oss sällskap, kanske vi själv också tar en svängom på parketten - vem vet!


För er del står det en härligt solgul drink på menyn som vi tänkte kunde passa fint att inleda helgmyset med. Man kan nästan säga att det är en variant av Mimosan där man blandar persika med champagne, men här tar man istället fram det tunga artilleriet och blandar persikomoset med gin. Vill man så går det alldeles utmärkt att göra drinken alkoholfri också, uteslut helt enkelt ginen så smakar det kanoners det med! Drinken bjöds vi på påskafton och vi vill absolut dela med oss av den till er.

Gindrink med persikor  1 glas
2 konserverade persikohalvor
4 cl gin
10 cl sockerdrick eller 7-up eller liknande
2 msk av persikolagen
Mosa persikorna och blanda med övriga ingredienser i ett glas.
Fyll upp med is och servera, gärna med sked så man kan röra under tiden.

Nu är det dags att plocka fram och putsa upp danseskorna, dra undan mattor och möbler och börja värma upp! Vi önskar er en underbar helg med solsken, god mat och dryck, och många glada stunder!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

15 kommentarer:

  1. Den ser väldigt god ut och jag som är dålig på alkohol hade gärna tagit en alkoholfri variant. Hur gick det med dansstegen :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den smakar gott den med, det kan vi lova! Jodå, dansen gick bara bra - fast vi står oss slätt jämfört med semifinalisterna:)
      Kramar

      Radera
  2. Jaha, så det var ni som knyckte solen igår, när min chef gav mig en extra ledig dag för förtjänstfullt arbete (eller nåt sånt)! Här var iskallt och mulet minsann. Men jag var på aw med ölkramaren och några till - mycket trevligt. Sänder en extra varm kram i dag. För ett år sen var vi på Ugglarps grönt, Suseå choklad m.m. Vilken helg vi hade! Snart ses vi igen. ❤️❤️❤️ Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, solen gästade våra delar av landet. En aw med ölkramaren låter inte alls fel, som ljuv musik i våra öron!
      Hugaligen som tiden den går, så roligt vi hade! Men, vi ska nog kunna få till en kanoners helg här också ska du se,
      kramar på er båda!

      Radera
  3. Hoppas ni hade en trevlig kväll igår. Drinken verkar hur god som helst, perfekt en varm sommardag tänker jag. Idag skiner solen här men det blåser kallt så man får hålla sig i rörelse så man blir varm. Ha en fortsatt trevlig helg. Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja vi hade en fin kväll med gotter och dans till det:)
      Hoppas du får en fortsatt fin lördag,
      kramar

      Radera
  4. Kul att prova Vapiano:) Tänk jag hann före när vi åkte från Köpenhamn stannade vi i Malmö och åt där. Blev oxå glatt överraskad det enda jag regerade på var att de använde plastbestik när de lagade maten , men annars inget att klaga på såå gott.
    Ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, det besöket var vi allt lite avis på :)
      Detsamma till dej!

      Radera
  5. Kul med drinkrecept, jag tycker det är så kul att ha drink innan maten istället för bubbel när man har middagar!

    Jag var faktiskt också på Vapiano för första gången under påskhelgen! Åt en sagolik sallad med färsk halstrad tonfisk!

    Önskar er en fin söndag! Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du gillar det, visst är det gott med drinkar och kul som omväxling!
      Låter som en väldigt god sallad, den får spanas in nästa gång :)
      Tack detsamma, kramar

      Radera
  6. Vad trevligt med Vapiano, den skulle jag också vilja besökare! Och er ostkällare som ni brukar besöka är jag ju lite avis på, låter jättemysigt! När Lily har lärt sig att det faktiskt är trevligt att åka bil kanske vi kan komma iväg ner till Skåneland. ;-) Stor kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska du absolut göra, Helena du hade säkert gillat deras pastarättsutbud:) Vi gillade stället som ett lunchställe, men kanske ingen restaurang för romantiska middagar.
      Klart ni ska komma till Skpneland, vi har dörren öppen för er!
      Kramar till er alla 4.

      Radera
  7. Vapiano är trevligt! Har inte varit där på evigheter dock, men det öppnade visst ett i Göteborg för ett tag sedan. Hoppas ni har haft en superfin helg! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var ju precis det det var:) Absolut bra, det har varit en utflyktshelg,
      kramar till er

      Radera
  8. Efter en sån drink kan till och med jag tänka mig att testa några danssteg ha ha.
    Som C säger, det har ju öppnat ett i Gbg - men jag har faktiskt inte testat....
    Kram på er!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!