söndag 28 juni 2015

Veckomatsedel

Håhåjaja, det är två slitna och trötta Mårtenssonare som sitter framför skärmen idag. Vi var på utflykt på fyra hjul (bara det!) i den stora staden igår, besökte två (!) stora möbelvaruhus och gjorde ett inköp av en möbel som vi skulle gjort sedan urminnes tider. Ni som följt oss ett tag kan säkert gissa er till att det var Malmö vi var i och att vi tog oss dit i bil vilket inte tillhör vanligheterna (endast cykelägare som vi ju är) och har ni dessutom hängt här riktigt länge så kanske ni minns att vi varit på soffjakt sedan 2011!

Ja undrens tid är icke över, vi har äntligen lyckats bestämma oss för en ny soffa och med facit i hand kunde vi lika gärna köpt den redan när vi började leta, eller när vi gav upp och istället klädde om den gamla. Men, bättre sent än aldrig och det gäller tydligen även för soffinköp. Nu är det bara att vänta på att Eketorp klädd i Tygelsjö ska komma hem, tyvärr fick den ju inte plats i bilen, och det gör den på självaste fru Ms födelsedag nästa måndag - hurra!

Trots utmattning och slitenhet så har vi lyckats att sammanställa en veckomeny för kommande vecka, är vi inte kära så säg:) Vi försöker locka fram solen och sommaren med lite grillat och en av våra absoluta favoritdrinkar, så får vi se om vi lyckas. Kom bara ihåg vem ni ska tacka om det helt plötsligt slår om och blir varmt i veckan:)

Måndag: Bönburgare, dom absolut godaste vegetariska biffarna vi någonsin gjort och smakat!

Tisdag: Fiskgratäng med fräscha smaker av citron och tomater.

Onsdag: Enkel korvlåda med alla ingredienser i samma form.

Torsdag: Fiskpaket på två olika sätt, laga dom i ugnen eller på grillen. 

Fredag: Fira in helgen, och kanske semestern (?) med en av våra favoritdrinkar, Electric lemonade

Lördag: Godaste glazen någonsin, perfekt till sommarens alla grillkvällar, Jack Daniels glaze!
Har du ätit på TGIF känner du kanske igen den?


SöndagKycklingfilé fylld med salami serverad med en härligt gul saffransmozzarella som passar fint på grilltallriken även den! 

Nu önskar vi er en fortsatt skön söndag, sug ut det sista av helgens ledighet.
Fortsätt sedan med att ha en riktigt bra vecka och passa på att njut av de solstrålar som förhoppningsvis lyckas leta sej fram. Kanske är det för dej som för oss, den sista arbetsveckan innan det är dags för en skön och välbehövlig semester?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

  1. Grattis till den nya soffan. Bönburgare är så gott.
    Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tackar vi för, Katarina :) Ja visst är det, denna är galet god!
      Tack och detsamma till dej,
      kramar

      Radera
  2. Kul med soffköp! Och sånt är inte lätt att bestämma bara sådär men väldigt skönt när det är avklarat. Som vanligt bjuder ni på mycket gott i er matsedel, bönburgaren och fiskgratängen blev jag mest sugen på och sparar ner i min receptbank. Ha en fin vecka som kommer, jag gör som er och jobbar min sista vecka innan semestern och förhoppningsvis går den både fort och lätt. Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och framförallt så är det skönt att äntligen ha tagit ett beslut:)
      Bra att det gillas, bönburgarna hade vi ikväll och de är väl värda att sparas (det andra också, så klart!)
      Ja, vi hoppas det går undan,
      kramar

      Radera
  3. Himmel så frestande och läskande bilder du har. Ser himmelskt gott ut. Dina bönburgare ska jag prova. Vill kunna göra mer vegetarisk mat.
    Ha en fin måndag.
    Kram Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så glada vi blir för den komplimangen! Hoppas burgarna faller i smaken.
      Vi hoppas du haft detsamma,
      kramar

      Radera
  4. Haha, känner igen oss! Vi har ÄNTLIGEN köpt nya sängar efter att ha provlegat ett otal varianter i ett otal butiker i sisådär 5 år. Men nu ligger vi och snusar så gott i våra nya, fina sängar. Så grattis till soffköpet och beslutsamheten! Det blev vegobiffar här också igår, men jag ska absolut testa era också. Ha en fin fortsatt vecka! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så skönt att det finns fler obeslutsamma människor, då är vi i gott sällskap med andra ord:) Tack, och detsamma får vi väl säga!
      Kramar till dej Kjersti!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!