söndag 20 september 2015

Veckans matsedel

God söndag och välkomna till en ny upplaga av middagstips inför stundande vecka, den 39:e i ordningen för detta året. Först ut i raden av matiga förslag är en vegetarisk gratäng med squash och två sorters ostar som även kan serveras som tillbehör om man så vill. Gratäng blir det även till söndagens måltid när vi fortsätter dra nytta av rotfrukterna som denna gången hamnat i en köttfärsgratäng med tomatsås. Däremellan lagar vi en busenkel fisksoppa och en lika lättfixad kycklinggryta, vi bakar bullar och marinerar räkor - ja det blir helt enkelt en vecka av gott och blandat:








Lördagskvällen i det Mårtenssonska köket avlöpte väldigt väl, maten som lagats och bjöds blev uppskattad och omtyckt, drinken innan maten visade sej vara en riktig höjdare och alla kommer de att dyka upp även i detta köket framöver. Vi fick en alla tiders överraskning av våra vänner som, direkt när de steg in genom dörren, hängde guldmedaljer runt våra halsar för att gratulera oss till vår topplacering häromveckan, "delad glädje är dubbel glädje" lät det:)

Men nu har guldglansen lagt sej:) och det är hög tid att ta tag i söndagsbestyren (och snart vardagsbestyren) igen, på agendan står frisk luft och en ny bekantskap. Herr M var nämligen nere en sväng i hamnen igår och handlade söndagsmiddag, hem kom han med tre firrar vid namn Piggvar och vad vi vet och kan minnas så har vi inte träffat dom tidigare. Vi får väl se vilket öde de går tillmötes, men spännande ska det bli tycker vi!

En fortsatt skön söndag till er alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

  1. Härlig mat vecka :) Gratängen fastnade jag lite mer för :)
    Spännande och höra hur det blev med fisken.
    Ha det gott
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra det, tackar!
      Fisken blev en absolut ny favorit, så god och den kommer säkert att hitta hit:)
      Detsamma till dej, kramar

      Radera
  2. De där västerbottenpuffarna låter ju alldeles fantastiskt goda, de ska jag prova när jag får tillfälle! Hoppas att ni får en superfin vecka! KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt, då hittade vi något för din smak också och vi håller tummarna för att de går hem!
      Detsamma hoppas vi att du har,
      kramar

      Radera
  3. Västerbottenost - tumme upp. I puff-form måste det ju bara bli två tummar upp, eller hur? Ha en skön vecka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, frågan är om det inte blir 4 tummar upp:)
      Detsamma hoppas vi att det är hemma hos dej!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!