söndag 4 oktober 2015

Veckans matsedel

Söndag betyder middagsplanering för kommande vecka, både här på bloggen och där i vårt verkliga kök. Vårt planeringsmöte är just avslutat och vår matsedel för nästa vecka är klubbad och klar, precis som vårt förslag till er.
Veckan börjar "sytt o gutt" när vi förbereder en makalöst god efterrätt till helgen, den behöver nämligen lite tid att stå och gona till sej i kylen. Fisk finns i två upplagor, passar inte den ena så passar kanske den andra - eller förhoppningsvis båda:) Morbror Kalle är med på ett hörn när vi tipsar om en av de godaste fläskfilérätterna vi vet och på lördag dricker vi en höstlig drink under tiden som vi förbereder söndagsfrukosten;

Måndag: Vi börjar veckan med att koka in päron så har vi en fantastiskt smaskig efterrätt till helgen!


Onsdag: Fira lillelördag med en kycklinggryta med indiska heta smaker
Söndag: Nybakat till frukost med bullar som jäser i kylen över natten

Att det är kanelbullens dag i dag är väl förmodligen inte något som gått någon förbi? Det är verkligen en dag som uppmärksammats stort sedan den började firas för 16 år sedan och tydligen säljs det ca 8 miljoner bullar bara idag!  
Nu är vi varken storbakare eller storätare av kakor och vetebullar, vi lovar att inte en endaste av de 8 millarna hamnar i våra maggar, men ett recept på kanelbullar har vi faktiskt i vårt receptetskafferi. Receptet är ett bidrag från Håkans mamma och blir ni sugna på att dra igång hemmabageriet hittar ni receptet här !

Vi hoppas att ni alla får fortsatt skön söndag och en fantastisk vecka,

Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

 1. Vi kommer inte heller att äta några kanelbullar idag fast vi haft det som tradition:) Är för förkyld för att baka och för bekväm för att köpa färdiga. Här får det bli smoothie med kanelinslag när dottern kommer hem i kväll, för fira dagen måste vi ändå göra. För i år är det 11 år sedan hon blev av med gipset på sitt ben :) Vilken härlig mat vecka ni knixat till Ingefärslaxen fastnade jag lite extra för
  ha det gott
  kRAM mILLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch och fy för förkylning, hoppas du kryar på dej snabbt så ni kan baka kanelbullar någon annan dag istället! Men en kanelsmoothie låter inte alls fel, perfekt att fira med:)
   Kramar på dej

   Radera
 2. Vi åt kanelbullar igår vi, idag hade jag bara kanel i smoothien i morse precis som Milla tänker göra ikväll ser jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, det funkar ju att fira med vilken dag som helst! Nu känner vi att det nog får bli en kanelsmoothie inom kort här också, det låter ju riktigt frestande...

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!