söndag 18 oktober 2015

Veckomatsedel

God söndag på er, alla matlagningsglada! Det känns verkligen som att vi vaknat upp till en otroligt slö och slapp söndag, det är så gråmörkt utanför fönstret så vi behöver nästan ficklampa i händerna när vi hitta runt i lägenheten:)  Plötsligt inser vi att även om vår senaste ommöblering blev bra så blev den ack så ljusfattigt där ljus behövs, t.ex här vid tangentbordet, så nu krävs det några smärre justeringar vad gäller lampor.

Några justeringar hoppas vi inte ska krävas på veckans matsedel, vi känner oss faktiskt ganska nöjda med våra fynd i receptskafferiet. Veckan börjar vegetariskt och härligt gult med en soppa vi gjort efter tips från en av våra läsare, som behövde hjälp med en detalj i tillagningen. Har ni också något recept som ni vill dela med er av så tveka inte att skicka dom till oss - all inspiration mottages tacksamt!
Och eftersom det på lördag är bara två månader kvar till julafton (!) så kan vi väl redan nu börja vänja oss vid julens smaker, vi börjar med tillvänjning av saffran på torsdag i en lättlagad fiskgratäng.

Måndag: Majssoppa, spetsad med cognac
Fredag: Tacopaj

Lördag: Skåla för hösten och för helgen i en äppeldrink, med eller utan alkohol

Söndag: Världspastadagen firar vi med en riktigt festlig pasta rätt, kycklinglasagne

Några regnkläder klädde vi oss inte i när vi i fredags gav oss ut på svampplockartur i skogen, något vi ångrade lite lätt när vi en bra stund senare traskade hemåt med plaskblöta byxor och nästan lika våta skor... Men med tanke på hur gott svampmackorna smakade, så var det faktiskt värt det.
Gårdagen ägnades åt inköp på stan och bland annat så lyckades vi båda rota fram fina reafynd i en av stans sportaffärer, vattentäta dojjor - fotriktiga enligt konstens alla regler - nedsatta till under halva priset! Så nu kan vi ströva runt i markerna utan att bli blöta om fossingarna, tack för det.

Vad som ska ske idag har vi inte den blekaste aning om, vi kör lite på gehör och tar det som det kommer. Middagen är dock inplanerad, en bit sidfläsk ligger på lur för att senare idag förvandlas till ribbestek/fläskstek, dansk husmanskost när den är som bäst!

Nu återstår bara för oss att önska er alla en fortsatt skön söndag hur ni än väljer att spendera den - berätta gärna - och en bra ny vecka hoppas vi att ni får.
Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Ja den var helt underbar! Helt klart värd flera besök :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hoppas vi kan få till ett besök så fort som möjligt:)

   Radera
 2. Förra veckan gav jag en jobbarkompis mitt (tyska) recept på en enkel laxgratäng med saffrans- och limesås... nu vet jag var jag hittade det ;-)

  Prova, det är underbart gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, vilket sammanträffande! Så roligt att höra att det var uppskattat och gott:)

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!