söndag 1 november 2015

Veckomatsedel

Ny vecka och nya insatser, ny månad och nytt hopp, det låter väl bra eller vad säger ni? Fast egentligen om vi ska vara helt ärliga så tycker vi att november månad mest känns som en evighetslång väntan på, och transportsträcka mot, december. För det där mörkret och alla gråa nyanserna kommer alltid som en överraskning, fast å andra sidan är det där härliga ljuset som vi lyser upp december med, lika glatt överraskande - tack och lov:)

Men nog av dysterkvistarnas klagan nu, vi tar höger vid nästa avfart istället och hamnar då rakt ner i middagstipsen för vecka 45. Vi har försökt att köra på lite mer färgglatt i menyn, det finns en hel del grönsaker och rotfrukter både på tallrikar och i glas och vi hoppas det ska falla er på läppen:
Torsdag: En superduper lättlagad fiskgryta med torsk

Fredag: Kantarellfylld lövbiff med den allra enklaste rödvinssåsen

Lördag: En frisk drink som går i höstens alla vackra färger. 

Söndag: Baka ett fröbröd med nötter inför veckans frukostar, detta behöver inte ens jäsa! 

Något som alltid piggar upp oss oavsett årstid är att ge oss ut och röra på oss, packa väskorna och dra iväg några dagar - långt eller kort. Precis så gjorde vi i onsdags när vi styrde kosan mot Göteborg för att dels träffa våra finfina kära vänner Erika och Johan, och dels för att fira Håkans födelsedag. Vi passade dessutom på att shoppa och vara lite kulturella och fick till på köpet uppleva hur det ser ut, men kanske framför allt låter, när IFK Göteborg har fotbollsmatch i stan. Halligalli vilket liv, två små stackars småstadsbor som vi blev ju rent förskräckta:)

Men nu har vi landat i Ystad igen och packat upp väskorna, det är dags att smälta alla intryck och all den goda maten vi har njutit av, hämta oss från storstadspulsen och förbereda oss inför kommande vecka. Anki ska försöka vara så tyst som möjligt, dricka massor av ingefärsdryck och ta hand om halsen medan Håkan ska pedala ut och införskaffa middagsingredienser.

Vi önskar er alla en frisk, kry och fin vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Jag har varit dålig på att kommentera pga. vår flytt till Amsterdam och vi har haft dåligt med uppkoppling, men jag tittar in alltid när jag kan. Kram från ett höstvackert Amsterdam!

    SvaraRadera
  2. Mm jag fastnade verkligen för kycklingsoppan. Ser riktigt gott ut!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!