torsdag 10 december 2015

Efterrätter till jul

I dag blir det efterrätter för hela slanten här i Mårtenssons kök minsann. Det är nämligen många som just nu letar efter något sött och gott att njuta av efter maten, så vi tänkte vi skulle underlätta lite grann för er. Därför har vi letat runt i vårt skafferi och dukat upp ett dessertbord med olika godsaker som vi tyckte passar extra bra att bjuda på efter en middag i december, så snälla är vi.
Vissa av efterrätterna har smak av julen men inte alla, omväxling förnöjer heter det ju och vi vill inte vara ansvariga för att ni tröttnar på alla härliga julkryddor redan innan julafton!


                                                       
På tal om efterrätter och godsaker, har ni fått i er något extra gott denna Nobeldag? Kanske är det rent utav någon av er som har eget Nobelfirande hemma i ert eget kök? 
För vår del blir det inget särskilt firande, men en god middag ska det bli och efter den lär i alla fall en av oss slockna som ett ljus. Herr M påminner mest om en utslagen hjälte dessa kvällar efter alla julmatsförberedelser på jobbet och ju närmare vi kommer julhelgen, ju tidigare stängs ögonlocken. Lite som ett datumljus nästan:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Men muuuums! Creme brulee med apelsin är taget och ingefärspäron ger mig barndomsminnen med välbehag. Guuud så gott! Kram på er sötisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Erika, bruleen får du gärna ta en bit, eller flera av! Och matminnen, visst är det något av det bästa.
   Kram på dej!

   Radera
 2. Mums säger jag också! Tack för alla läckra recept. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack säger vi, klart vi delar med oss!
   Kramar

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!