söndag 13 december 2015

Veckomatsedel

Söndagen är här gott folk och med den följer en ny veckomatsedel, helt i vanlig ordning. En smula inspirerad av julens smaker är även denna, dock inte så det går helt överstyr för vi vill inte att ni ska vara trötta på högtiden redan innan den kommer.
Veckan bjuder på två godsaker, både kaka och efterrätt, men det tycker vi gott att vi alla kan vara värda i julstressen. Janssons frestelse är vegetarisk och passar alldeles utmärkt även på julbordet precis som de vilda köttbullarna gör. Huruvida övriga rätter platsar på julbordet får ni själv bestämma för vi lägger oss inte i vad ni har där, eller om ni ens har något julbord, så länge ni njuter av er mat!


Tisdag: Fisksoppa med saffran och tomater och ett bonusrecept på vår absoluta favoritkavring. 


Här går det utmärkt att byta ut viltfärsen mot annan färs, vilken du vill.


hur gott får det bli egentligen?! 

Söndag: En mjuk pepparkaka bakad på mandelmjöl till söndagsfikat kanske? 

I dag lyser solen från blåaste himmel här hos oss, fågelkvitter och sån där hög krispig luft gör solen sällskap och vi tackar gudarna för att vi har en almanacka på väggen så vi vet vilken månad och dag det egentligen är. 10 grader på luciadagen - hoppla!
Håkan inleder dagen med en, vid denna tiden på året, obligatorisk 2-mila cykeltur till rökeri och charkuteri, medan frun går här hemma och väntar och trängtar efter honom.
(Fritt översatt: planerar vår egen veckomeny och ger sig ut på en långpromenad och tankar D-vitaminer i solskenet)

En skön söndag och luciadag hoppas vi att ni alla får och en riktigt bra vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!