söndag 24 januari 2016

Veckomatsedel

Hej hopp! Söndag läser vi i almanackan att det är och det var ju för väl, för då är vi alltså rätt på det. Det blev ett sent uppvaknande här i köket idag, vi har sagt det tidigare men vi säger det igen, gamla människor ska gå och lägga sej i tid på kvällarna! Vi hamnade framför en film med Chris Rock på tvn igår och den var så rolig så att vi var tvungna att sitta kvar - ända fram till den slutade klockan 2. På natten!!!
Utanför fönsterna ligger det en tät dimma av modell vispgrädde, något vi också blev varse om när båten i hamnen drog igång klockan 6 - tack för det sjökaptenen:)
Vispgrädde hittas även i några av veckans måltidsförslag på menyn som kommer här:

Måndag: Morotssoppa på allra enklaste sätt börjar veckan.Torsdag: Makaronipuddning a'la Mannerström, tar lite tid men den är en av de godaste vi ätit!

Fredag: Skåla in helgen i en mangomargarita och dröm om sommaren.

Lördag: Veva ihop en deg på lördag och njut av nybakade morotsbullar till söndagsfrukost.

Söndag: Värmande ungersk gryta, mer bekant under namnet Gulasch

Vi hoppas att ni hittar något på matsedeln som faller er i smaken och som kan passa under kommande vecka. Så klart behöver ni inte följa de olika dagarna slaviskt, fixa och trixa och ändra om i ordningen precis så som det behagar er, plocka ut era favoriter och hoppa över det som lockar er mindre. Blanda och ge, hej vilt med andra ord:)

En riktigt skön söndag önskar vi er och en alla tiders vecka, den sista i januari, hoppas vi att ni får!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

 1. Som vanligt bjuder ni på en massa gott i er veckomatsedel. Jag lockas mest till soppan och grytan, kanske för att det är så gott med värmande mat just nu. Dock har temperaturen stigit med 20 grader på bara några dagar, från -20 mestadels i en vecka till nollan. Istället för köld så blir det väl is överallt så det blir svårt att gå. Aldrig är jag nöjd. :-) Ha en fin vecka som kommer. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glada vi blir att du tycker det, alltid roligt när det faller i smak! Ja, den där kylan försvann hastigt här också - även om vi inte haft -20! Nu är det bara slask och tö istället, inte alls lika trevligt och nej - nöjd blir man väl aldrig:)
   Vi hoppas du får detsamma,
   kramar till dej

   Radera
  2. Glömde att signera - Anna J var det som skrev ovanstående. :-)

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!