fredag 7 april 2017

Skånsk vårkväll, vår fredagsdrink

Har du hört talas om drinken Gotländsk sommarnatt? Det hade inte vi, tills vi för någon vecka sedan snubblade över receptet och snabbt bestämde oss för att det var en drink att prova. Slurp sa det, så var den både provad och slut i glaset, fyra tummar upp från Mårtenssonska köket med andra ord!

I väntan på sommarkvällarna kan man ju sätta sej under krukväxtpalmen, omge sig med blommande blommor och låta paraplydrinken komma mer till sin rätt:)

Men eftersom vi båda lider (lider och lider, det kan ju diskuteras!) av den omtalade åkomman "Receptus ändrus", var Håkan tvungen att fibbla med receptet nästa gång drinken skulle blandas för att bjudas på våra gäster. Och kan ni tänka er, den blev precis lika god - om inte godare:) 


Så vad hände med drinken och förvandlingen av den? Jo, ginen byttes ut mot vodka och mängden ändras på den och apelsinlikören - mer behövdes inte för att den skulle få en helt ny smak och därmed falla herr M bättre i den:) 
Namnbytet var ju givet, Skåne, vår och kväll!

Skånsk vårkväll   1 highballglas
2 cl vodka
4 cl cointrou
2 cl grenadine
apelsinjuice
is
Fyll ett grogglas till hälften med is, tillsätt alkohol och apelsinjuice.
Häll försiktigt i grenadine vid kanten av glaset så det lägger sig på botten, använd gärna baksidan av en sked så det lägger sig i skikt.
Servera.

Skånsk vårkväll, kanske en drink att njuta av i påskhelgen som vi kommer allt närmare? Vill du hellre ha gin i din påskdrink så kan vi tipsa er om en solgul gindrink med persikor som vi bjöds på hemma hos Anne och Ingemar, supergod den också!

Ja hörreni, påsken den smyger ju allt närmre och säkert har flera av er påskapyntat både ute och inne. Vi tänkte faktiskt gå helt mot traditionerna här i år och slänga upp lite påskpynt, när vi röjde på vinden i mellandagarna dök det faktiskt upp lite tjusigt pynt i en av lådorna och det är ju synd att låta det ligga. Vi menar, i en låda glädjer det ju ingen!
Så förutom dammsugning och inköp av en ny sugare står det tupp- och hönefiering av Mårtenssons hem på dagens agenda, hej ledig fredag!

Ha nu en fin fredag och en skön helg allesammans, ät och drick gott så hörs vi snart igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!