söndag 9 april 2017

Veckans matsedel med påsktema

Ja vi tänkte lite så att det kunde passa fint med en temavecka på denna veckans matsedel, det är ju dock bara påsk en gång om året och den ligger ju just nu alldeles bakom hörnet. Nu är det inte påskmat rakt igenom med sill, lamm och ägg varenda dag, det hade ju blivit alldeles för tjatigt och enahanda.

Nej då vi har varierat det lite men rätterna drar mot påsk på ena eller andra sättet, någon med färgen och någon med råvaran. Vi förknippar i alla fall påsken med bland annat lamm, gult, lax, kyckling, grönt och citron, bara för att nämna några påskpåskkänsloframkallare:

Måndag: Vegetariskt börjar påskveckan, och det med kanoners goda halloumiburgare 

Tisdag: Falukorv i dijonsås smaksatt med rosépeppar, en synnerligen underskattad krydda. 

OnsdagVi firar askonsdag med en krämig kycklinggryta med citron och rosmarin, 
enkel och god! 

Torsdag:  Skärtorsdagsmiddag blir pasta med citronsås, räkor och avokado, så enkelt det kan bli!

Fredag: Fira in påsken med en god påskdrink, denna med smak av vanilj och apelsin

Lördag: En alldeles ljuvligt god förrätt lovar vi att syrrans laxtårta är, kavring i botten med en god laxröra ovanpå. Du kan använda vilken sorts lax som helst, bra va!

Söndag: En smarrig tårta passar väl fint när det firas påsk, Håkans mamma gör en fantastiskt god mandeltårta med kolakräm, en så kallad Oscar II:s tårta. Glutenfri är den också!

Gillar någon inte tårta så kanske en citronmousse passar bättre? 

Måndag: Har du rester över från påskens lammiddag så gör du en god sallad av den, dressingen passar så oerhört bra till. 

Något annat som vi förknippar med påsk och våren är den årliga vårmarknaden i Lövestad där Ankis morbröder huserar (ja i Lövestad alltså, inte på marknaden - knallar är dom inte:) ) och det är det minsann dags för denna söndag. Naturligtvis ställer vi kosan dit även denna gång, traditioner ska man hålla på och speciellt när dom är så trevliga som denna!
Kanske ses vi där?!

Vi önskar er alla en riktigt skön söndag och att ni får en bra påskvecka.
Ta hand om er och varandra, glöm inte bort att fånga varenda ögonblick och njuta av stunderna ni ges. Livet kan förändras drastiskt och dramatiskt på ett ögonblick, något vi alla blivit fruktansvärt påminda om denna helgen 💗

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!