torsdag 11 maj 2017

Recept med rabarber

Häromdagen kom vi på den geniala idén att samla alla våra recept med rabarber i ett inlägg, tusan gubbar så mycket enklare det blir att hitta runt bland dom alla. Vi har gjort samma tidigare med våra sillrecept och vet att det har uppskattats mycket, så varför inte göra det med andra receptsorter och ingredienser också?


Det har ju blivit några rabarberrätter gjorda genom åren, allt från den mest självklara pajen (som för övrigt finns i fyra olika upplagor just nu) till den lite mer annorlunda sillinläggningen (nope vi kunde inte låta bli sillen här heller!...), och eftersom säsongen för rabarberna just börjat så kan det ju passa att vårt nästa samlingsinlägg handlar just om det!

Så varsågoda, här kommer dom alla:

Rabarberchutney perfekt till grillatDå var dom på plats på ett och samma ställe, vi hoppas att ni tycker lika bra om idén som vi gjorde och att ni kommer att få mycket nytta av samlingen!
Har ni någon idé om förbättring eller om fler recept ni skulle tycka vara bra fanns samlade i ett och samma inlägg så hojta gärna till så ska vi se vad vi kan göra, tack!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

8 kommentarer:

 1. Underbara rabarber! Tack för alla recept.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ljuvligt med alla de fina rosa stänglarna! Varsågod och kram på dej.

   Radera
 2. Men alltså den där sista drinken alltså. Ser helt sjukt god ut! Kanske något inför helgen, hmm. KRAMAR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Ja den går inte av för hackor:)
   Kramar på er!

   Radera
 3. Blir verkligen inspirerad till att åka förbi min farbror för att plocka på mig av rabarber efter att ha sett det här inlägget. Brukar göra pajer och kräm men är sugen på att göra någon form av marmelad i år. Er chutney verkar spännande också. Ha en fin helg! Kram på er. /Anna J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att höra, inte alls dumt att ha ett eget litet plockställe att kunna hamstra på:) Chutney eller marmelad vi hoppas det blir gott!
   En fin helg önskar vi dej Anna, kram på dej

   Radera
 4. Mmmm rabarber det godaste som finns.
  *lagar sorbet*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ligger högt på topplistan! Hoppas din sorbet blir smarrig.

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!