söndag 4 juni 2017

Veckans matsedel

Efter en bergochdalbanevecka är vi åter framme vid söndagens veckomatsedel som vi hoppas kan inspirera er till nya mat- och smakupplevelser. Måndagens soppa från matsedeln ska vi faktiskt själva också njuta av i veckan som kommer, ängamad kan vara en av de vackraste och godaste sopporna vi vet. Eftersom det är dags för en del firande i veckan, och veckorna som följer, med studenter konfirmander och nationaldag så har vi plockat in någon rätt som kan komma väl till pass.
Naturligtvis behöver man varken fira det ena eller andra för att mumsa i sej något av tipsen, det räcker att man är sugen på god mat:)

Ängamad
Måndag: Vegetarisk start på veckan med ljuvliga soppan ängamad 

Smörgåstårta med lax och räkor
Tisdag: Nationaldagen firas med förmodligen något av det svenskaste vi vet, smörgåstårta med lax och räkor, gör den gärna dagen innan för att få den ännu godare och saftig. 
Vill du göra en enklare variant av smörgåstårta så har vi en med bacon och grillad kyckling som också är supergod.

Kycklinggratäng med spenat

Havets wallenbergare
Torsdag: Havets wallenbergare gjord på lax, här serverad med blomkålsmos 

Pasta med räksås
Fredag: Lättlagad räksås till fredagspastan 

Dubbelmarinerad fläskfilé
Lördag: Dubbelmarinerad fläskfilé eller kycklingfilé, perfekt till alla studentfiranden och andra bufféer som just nu dukas upp här och var. 

Mangoglass
Söndag: Söndagsefterrätt med en glasstårta med mango

Idag står byte av matbord på agendan, vi ska hämta hem vårt gamla köksbord som stått hemma hos Ankis far och ge oss på en liten ommålning och uppfräschning av det. Vårt matrumsbord som vi har nu ska vi sälja och vi hoppas att någon hugad köpare står att hitta, det är bara att hojta till om du är sugen eller känner någon som behöver ett bord modell större - blink blink:) 
Egentligen stod det ett försök till cykeltur på helgschemat för frun i köket, på grund av ryggvärken är det snart ett år sedan hon sist satt i sadeln, men vi skjuter det på framtiden ett tag till och väntar tills det är dags för semester. Skulle det visa sej att cykeln fortfarande ger skav så är ledighet att föredra... pensel och sandpapper känns säkrare just nu:) 

Vi hoppas att ni får en skön söndag, och om ni tillhör de som kör ledighet de lux så hoppas vi att ni får det riktigt gott!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!