söndag 27 augusti 2017

Veckans matsedel

God söndag på er, är ni laddade för en ny vecka och redo för ny inspiration till veckans matupplevelser? Det hoppas vi att ni är, för idag är det dags för veckomatsedeln här i Mårtenssons kök.
Vi börjar veckan med en frisk och lättlagad kycklinggryta, och avslutar med ett recept på björnbärsmarmelad du kokar i ett nafs. Kräftskivorna fortsätter ett tag till och tillhör du dom som föredrar stjärtarna så har vi ett tips till dej på en fantastiskt god kräftsoppa. Vegetariskt gånger två, fisk och kassler - ja ungefär så ser vårt förslag på matsedel ut denna gången, vi hoppas du hittar något nytt spännande som du vill prova:

Måndag: En krämig och god kycklinggryta med citron och rosmarin

Tisdag: Vegetariska biffar med svarta bönor, jordnötter och lime med en krämig avokadosallad. 

Onsdag: Middag på under 30 minuter, kassler marinerad i ingefära, soja örter och sesamolja.

Torsdag: Fiskgratäng med tacokyddor, enkelt och gott! 

Fredag: En härlig pasta caponata med auberginer, tomater, vitlök och paprika.

Lördag: Kräftornas tid är vi i, men vill man inte sörpla på kräftorna kanske man vill sörpla i sej en fantastisk god kräftsoppa med kräftstjärtar istället? 

Söndag: Björnbären mognar lite här och var så ut med er och plocka av de svarta och gör en björnbärsmarmelad med vanilj, superenkelt och gott! 

Helgrapport

En helg i stillsam mak är vad vi har ägnat oss åt, precis tvärtom än förra! En fredag med innan-frukost-promenad i skogen till fågelkvitter och smått höstliga dofter och solsken inledde vår helg, ingen dum start alls. Stadsflanering, städning och en lång stund tillsammans i köket för matlagning för att senare avsluta kvällen med en balkongsittning - och så var fredagen över. 

Igår lämnade Håkan in vår dator på El-Giganten för att se om dom kan rädda den tillbaka till livet, snälla ni håll tummar och tår för att Dr Dator ska fixa skivan! Anki lekte organisatör och hjälpte Carina och Affe en stund att tömma Affes mors lägenhet inför flytten till ett så kallat boende. Damen i fråga har nått den aktningsvärda åldern av 96 (!) år och tycker nu att hon kan behöva lite hjälp i sin vardag, inte illa! 
Här hemma fortsatte sedan sorteringen och vi rensade ut bland alla recept vi samlar på oss, något som måste göras lite då och då för att vi inte ska svämmas över av inspiration! I samlingen hittade vi en massa nostalgi från alla tidningar och recepthäften vi deltagit i, en promenad på minnets allé med många härliga minnen!

Första bloggträffen vi var med på, vilka tider det var! 
2012 i Värnamo träffades flera olika bloggare och med på träffen var ICA-buffé som förevigade det hela. Flera träffar följde på denna, bland annat en som vi ordnade här i Ystad, men sedan rann både träffar och bloggar ut i sanden och till viss del är nog Instagram en del i det hela - tyvärr... 
Men kul hade vi - då för tiden!

Söndagen har hitintills bjudit på både långsittarfrukost och åskväder de lux, nu ska dagen tas tag i med allt från promenad till spättamiddag.

En skön söndag till er alla och en bra ny vecka!
 
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!