söndag 26 november 2017

Baka till jul

Vi fortsätter idag med vår färd mot julen och dess godsaker som vi började på förra söndagen. Då vi gav vår traditionella veckomatsedel lite semester och bjöd istället på ett inlägg där vi samlat ihop alla våra recept på julgodis, ett inlägg som vi förstod blev uppskattat.

Turen har idag kommit till julbaket, det finns en del recept i vårt arkiv på både kakor och bröd som hör julen till och dom har vi alltså samlat samman till er (och oss själva) för att dom lätt ska kunna återfinnas. Ser du något gott som lockar din nyfikenhet så är det bara klicka på länken under bilden så kommer du direkt till receptet.
Vi börjar med saffransbullar i olika former, går vidare till pepparkaksbaket som följs av några goda matbröd som vi alltid har på vårt julbord, vörtbröd och kavring:


Vita pepparkakor  (okej, nej dom är inte speciellt goda men roliga att dekorera med...) 


Det har varit lite dåligt med uppdateringar här i köket senaste veckan och det har sina förklaringar... Fru Ms ryggvärk håller sej tyvärr ganska så envist kvar och herr Ms jobb är som mest hektiskt just vid denna tiden på året, men vi hoppas att ni har överseende med vår lite lägre bloggaktivitet. Aktiviteten i köket har varit ganska så tam den också, och det är vid sådana här tillfällen vi tackar matgudarna för de plastlådor med rester som står i frysen 😉😋

Vi hoppas att ni har det fint och att ni får en fortsatt skön söndag, kanske är det dags för några av er att ta en tur på julskyltning och skyltsöndag? En fin vecka önskar vi er och hoppas på ett snart återseende!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag sugen på julbröd och pepparkakor :) Tack för inspiration. Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh så mycket gott! Inspirerande att samla ihop en massa i ett inlägg såhär!
    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!