söndag 15 april 2018

Veckans matsedel

Även idag bjuder vi på ett förslag till matsedel för veckan som komma skall, den 16:e veckan i ordningen detta året. Säsongen för ramslök är igång, därför passar vi på att länka till vårt inlägg om våra ramslökstips, både recept och olika sätt att förvara godsakerna
Bland middagstipsen denna veckan hittar du bland annat tonfiskbiffar som du gör enkelt på konserverad tonfisk, supergoda är dom och en favorit i vårt kök. Biff av det lite slarvigare slaget tipsar vi om på veckans sista dag, då det kan sitta gott med Sloppy Joe, har ni inte provat innan så är det dags - fantastiskt gott!  Börjar veckan gör vi  med en av vårens vackraste soppor, Ängamad, vår i en tallrik:

Måndag: Ängamad, kanske den vackraste soppan med det vackraste namnet! 

Tisdag: Tonfiskbiffar på burkad tonfisk.
Lördag: Kanske tillhör ni de som har turen att kunna plocka ramslök i helgen? Då hittar ni alla våra tips på recept med ramslök och lite olika sätt att förvara de goda gröna bladen på.

Söndag: Sloppy Joe

Så där ja, då var veckan slut - både vad gäller matsedeln och denna veckan. Vi har spenderat denna söndagen hemma hos Ankis far som just sålt sitt hus och ska flytta därifrån senare i sommar, efter lite mer än 50 år på samma adress finns det en hel del att harva igenom det kan vi lova er! Packningen är i full gång, men det tar sin lilla tid och många minnen dyker upp längs vägen.
Som avslutning blev det pizzamiddag, det satt som den berömda krocketklubban på smalbenet efter dagsverket 😋😉

Ha nu en riktigt fin vecka, så hoppas vi på ett snart återseende!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Önskar er en härlig vecka:)
  Kram Milla

  SvaraRadera
 2. Femtio år på ett ställe - det är länge det. Jag har bott i min lägenhet i trettio snart. Det är galet vad tiden går. Kram! Minnen kan vara både jobbiga och fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det, och när vi räknade efter så visade det sej att de bott där hela 55 år... två som dessutom gillade/gillar att spara på saker och ting ;) Många minnen...
   Ja fi 17, det springer på i 190!
   Kram på dej

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!