söndag 22 april 2018

Veckans matsedel

Hej på er denna soliga söndag, tänk att den stora lampan äntligen lyser från den blå himlen - underbart väder har vi fått njuta av hela helgen! Söndagen börjar så smått gå mot sitt slut och en ny vecka väntar alldeles runt knuten, redo att huggas in på precis som förslagen på veckans matsedel.
Vi börjar veckan med kikärtsbiffar, fortsätter med lax, kasslerpaket och en strömmingslåda i härliga färger. Helgen inleder vi med en mousserande drink, fortsätter med toast till förrätt och så avslutar vi veckan och helgen med en krämig kycklinglasagne.
Klicka på den blå texten under bilderna så hamnar du direkt på receptet:

Måndag: Kikärtsbiffar med halloumiost och sötpotatis 

Tisdag: Lax med wasabitäcke i ugnen

Onsdag: Kasslerpaket med alla ingredienser i samma paket. Lördag: Toast med lax och västerbottensostkräm, perfekt både som lunch eller förrätt. 


Så där ja gott folk och matgillare, vi hoppas att ni hittat något inspirerande som ni blir sugna på att testa. Om inte denna veckan så kanske en annan 😉

Än har vi inte hunnit med att ta tag i vår egen matvecka, helgen har helt enkelt spenderats åt andra saker än matplanering. Igår hade vi våra kära vänner Anne och Ingemar här på middag, våra första middagsgäster på nästan sex månader och det gick över förväntan! Vi var lite smart och gjorde det lätt för oss, en enkel och supergod soppa till förrätt och efter den mumsade vi på varmrökt lax med romsås. Lättfixat och gott! Efterrätten var också av enkelt slag, och den tillsammans med soppan kommer att dyka upp här inom det snaraste så att även ni kanske kan få njuta av de båda.

Dagen idag har även den, precis som förra söndagen, spenderats hemma hos Ankis far som står i flyttartagen. Vi har fortsatt packa, rensa ut och rumstera runt, lite smått och gott fick följa med oss hem - vissa minnen är extra svåra att skiljas från...
Nu ska vi närmast hugga in på söndagsmiddagen, och efter den blir det att mellanlanda i tv-soffan innan sängen kallar!

Ha en riktigt fin ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!