söndag 8 april 2018

Veckomatsedel

Idag är det äntligen dags för en comeback här i Mårtenssons kök, en efterlängtad sådan har vi förstått för ni är några stycken som hört av er och frågat om vi helt gett upp våra förslag till veckomatsedel. Och nej det var verkligen inte tanken att den skulle försvinna, men det har ju som bekant varit lite knivigt att få tiden att räcka till den vanliga ruljangsen både här och i hemmet - det har ju varit mer eller mindre en en-mans-show de senaste månaderna.
Men i takt med att nervsmärtan försvinner återgår livet lite i taget till det mer vanliga och nu är det alltså tid att återuppväcka även matsedeln och våra tips på en sådan. Så varsågoda, förslag på matsedel för vecka 15:


Tisdag: Fiskgratäng med spenat och bacon i krämig sås
Lördag: Nybakade frukostbullar med dinkelmjöl och linfrö, snabbt och lätt utan jäsning.

Söndag: Blåbärspaj med godaste vaniljvispen 

En fantastisk vårdag har vi fått glädjen att njuta av idag här nere i våra kvarter, solen har förärat oss med både värme och ljus hela dagen från den klarblå himlen. koltrastarna har försiktigt börjat sjunga upp sej och vårblommornas färger syns i rabatter och planteringar. Ljuvligt, helt enkelt ljuvligt!
En kortare version av våra tidigare långpromenader i sakta mak har vi tagit, solglasögon på näsorna och kepspremiär för herr M. ikväll spisar vi grillat lamm, visserligen grillat på grillpanna på spisen men ändå 😉😋.

Ha nu en skön vecka allesammans, så ses vi snart igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!