onsdag 20 juni 2018

Fläderdrink med jordgubbar


En god drink ska vi passa på och tipsa er om inför midsommarfirandet, en drink i sommarens tecken med smak av jordgubb och fläder.
Drinken är helt och håller fru Ms skapelse, ära den som äras bör, den är gjord på vitt vin och därmed en alkoholsvagare drink. Vill man servera den alkoholfri så går det alldeles utmärkt att byta ut vinet mot en frisk cider, läsk som t.ex 7-up eller fruktsoda, eller varför inte en damcykel med god smak som t.ex Ramlösa citron.
Valen är flera, så det gäller att inte ha beslutsångest... Eller så gör du några olika och ger dej själv fler smakupplevelser, sådana kan man ju aldrig få för många av eller hur 😏


Jordgubbarna får väldigt gärna vara frusna, vill du ha en sån där frozen drink typ slushi så har du inget val, då måste du använda frusna gubbar. Flädersaften ska vara koncentrerad eftersom den blandas ut i vinet, cidern, vattnet eller vad du nu väljer att ha i, måttet i vår drink är efter vår egen hemgjorda flädersaft. Vinet vi använde är friskt och fruktigt, Pasqua Organic Chardonnay, och det passade verkligen jättebra i drinken.
Saft, vin och röda bär åker alla ner i en mixer tillsammans med myntablad och lite extra kyla i form av is som ger drinken ännu mer känsla av sån där snösörja, som är så god och svalkande.

Fläderdrink med jordgubbar och vitt vin 1 glas
2 msk koncentrerad flädersaft (går bra med frusen)
3-4 jordgubbar (frusna om du vill ha en drink i stil med slush)
1½ dl vitt vin, friskt och fruktigt (vi använde Pasqua Organic Chardonnay)
isbitar
färska myntablad
Kör alla ingredienserna i en mixer och häll genast upp i glas och servera.

Drinken lägger vi till i vårt specialarinlägg där vi samlat alla våra recept med jordgubbar. Där hittar du bland annat tårtor, efterrätter och några andra jordgubbsdrinkar också, om denna inte riktigt känns som din jordgubbsdrinken för dej.

💓💗💓

Till sist en liten uppdatering om herr Ms hjärta, vi vet att ni är flera som undrar hur det går och tänker på oss och det tackar vi det varmaste för! Besöket i Kristianstad på HIA förra veckan gick jättebra, dom gjorde en kranskärlsröntgen för att kolla den andra förträngningen som man valde att inte spränga i Lund, och efter att flera läkare tittat på bilderna så tog dom beslutet att avvakta något år.
Förträngningen är inte lika stor som den andra var och därför väljer man att vänta, för som sagt så innebär en sån där sprängning och stent lite risker och sådana tar man inte i onödan, och med tanke på alla kontroller och meduciner som nu står på livsschemat så är risken för ännu en hjärtinfarkt liten. 


Eftersom en kranskärlsröntgen innebär ett ingrepp där man går in med en liten slang i pulsådern i handleden, upp längs armen och sprutar där in kotrastvätska för att röntga, så var jag hemma från jobbet även förra veckan för att ta det lugnt och framförallt vila armen. 
Men från och med i måndags denna veckan är jag tillbaka på jobbet på 75%, lite konstigt känns det efter att ha varit borta i 7 veckor men jag tar det lugnt och försöker att inte stressa - och man kommer snabbt in i rutinerna igen. 


Hur man firar en lyckad hemkomst och att man slapp övernatta på sjukhuset? Med en rejäl dos jordgubbar och hemmagjord flädersaft så klart!

Skulle vi inte ses eller höras innan midsommarafton så önskar vi en en alldeles strålande skön sådan!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att höra att Håkan är tillbaka på arbetsplatsen. Ankis drink låter mycket fräsch och god. Midsommarkramar till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och tack så jättemycket.
   Kram till dej

   Radera
 2. Hej Håkan
  Hoppas verkligen du tar detta på rätt sätt, det är enbart omtanke, det lovar jag dig. Men jag lärde mig bara i helgen nåt nytt, att OM man äter varan (vilket jag inte har en aning om ifall du gör) men OM så man vara väääligt försiktig med just kombinationen varan och jordgubbar. Min pappa som fick varan medans han levde fick den "ordern" från sin läkare.

  Välkommen hem!!
  //Helen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara Helen, jag tar inte alls illa upp - tvärtom! Varan äter jag inte, däremot Trombyl, så det är kanske bäst att kollas upp så det inte är lika där. Tack, och tack så jättemycket för infon

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!