söndag 26 augusti 2018

Veckomatsedel

Det är hög tid att köra igång med veckans matsedel igen nu tycker vi, nu när "den vanliga vardagen" gjort sitt intåg i livet igen för de flesta av oss. Sommaren går mot sitt slut, även om det fortfarande är soligt och fint känns det i luften att hösten är på intågande, semestrarna är i det närmaste slut och skolorna har börjat. Så ett förslag på veckomeny kan väl vara en bra idé att bjuda er på denna söndagen, augustis sista dessutom!

Vi börjar i vanlig ordning med köttfri måndagsmiddag, satsar därefter på två gånger fisk, en supergod lasagne med zucchini istället för pastaplattor, ett skolmatsminne, lättfixad kycklingrätt och avslutar veckan med att koka marmelad på persikor - passa på medan dom fortfarande är i säsong, för den marmeladen vill ni inte missa!


Måndag: Kikärtsbiffar med halloumiost och sötpotatis


Tisdag: Torsk med ljummen äppelsallad, ägg och brynt smör


Onsdag: Ingefärsmarinerad kycklingfilé, passar fint ihop med morotssalladen i samma inlägg.


Torsdag: Korv Forsell, påminner om stroganoff men med en härlig smak av dill


Fredag: Pasta carbonara med kallrökt lax och ärtor


Lördag: Zucchinilasagne, här med kalkonfärs och enklaste (och godaste) ostsåsen


Söndag: Ägna en kort stund av din söndag och kok ihop världens godaste persikomarmelad.

Vi hoppas innerligt att ni hittat något som intresserar er och faller i smaken, och att vi kanske underlättat ert matbestyr nästa vecka en smula!

Helgen har varit en lugn och stillsam sådan för oss här i klanen Mårtensson, ja vi är ju en liten klan numera med våra pågar som vi kallar dom 😉. Både Prosecco och Prosciutto verkar trivas bra i sin nya lya, dom är kompisar (iaf mesta delen av tiden), tjyddrar så där mysigt som undulater gör, äter och sover.
Vi har börjat så smått med att närma oss dom lite mer, sticker in handen hållandes i en hirskolv så de förhoppningsvis ska vänja sej och slutligen våga slå sej ner på ett finger... hitintills har det gått ganska bra, visst är dom lite försiktiga men samtidigt nyfikna så det ska nog gå bra!

Igår var vi och gjorde vår skyldighet att ta hand om vår rättighet att rösta, (ja visst låter det som en bra slogan - signerad fru M) vi brukar alltid förtidsrösta. Det känns alltid lika bra när det är gjort, tänk så många det finns i vår värld som inte har den chansen...

Nu är det snart dags att ta tag i vår söndagsmiddag, vi kommer att mumsa på torsk och en av våra favoritsåser, morot- och paprikasås som vi hade på lut i en burk i frysen.
Vi önskar er alla en fortsatt skön söndag och hoppas att ni får en härlig ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!