söndag 21 oktober 2018

Grön smoothie med grönt te

Hej sköna söndag, här har du oss och ett tips på en synnerligen smarrig - och säkert superdupernyttig - smoothie. Färgen ser väl egentligen mer giftig än nyttig ut, men låt inte er skrämmas för man ska aldrig döma hunden efter pälsen, hade den varit det minsta lilla giftig hade vi inte suttit här och bloggat längre! Det har nämligen slunkit ner ett antal sådana här grönt te-smoothies i de Mårtenssonska halsarna de senaste månaderna och än så länge hänger vi med . 


Och ja vi vet, vi är sena på bollen... Gröna smoothies har varit på tapeten ett bra tag och du har säkert läst om och kanske även både druckit och mixat ihop sådana här nyttighets drinkar flera gånger redan, men vi vill ändå slå vårt slag för den. Kanske kan vi ge någon av er redan "grön smoothie-invigda" en ny idé på smaksättning och ingrediens, eller så kan vi inspirera någon annan novis till att prova.

Man göra på många olika vis om man vill njuta av en skön grön drink, men hos Mårtenssons ser det ut så här i mixern. Ja minus te-påsen så klart, den är förmodligen lite väl svårsmält... Först brygger vi grönt te, det kvittar om det är med eller utan smak så länge det är grönt, och låter det kallna innan vi mixar det med avokado eller banan, bladspenat, mynta, lime eller citron och eventuellt havregryn, pumpa- eller chiafrön.
Havregryn och frön är valfritt att ha i, det dom gör är att ge en extra mättnad och så klart tillföra ännu mera nyttigheter i din drink. Havregryn är något vi blivit storkonsumenter av sedan Håkans hjärtinfarkt i våras, och vi har upptäckt att de platta grynen har så många fler användningsområden än att bara förvandlas till gröt.
För lite extra sting kan du även riva ner färsk ingefära i mixen!

Smoothie med grönt te
3 dl kallt grönt te
1 avokado/banan
2 nävar färsk bladspenat
ca 20 färska myntablad
½ pressad lime, eller mer beroende på din och limens smak
ev ½ dl havregryn eller 1 msk chiafrön
Kör alla ingredienser i en mixer till en slät smoothie.
Smaka av, häll upp i glas och njut!

Dagen idag ska spenderas till fots, vi ska strax ge oss ut på en söndagspromenix i det härliga höstvädret och njuta av solen. Vi kan gott behöva vädra våra skallar och kroppar efter gårdagens lite senare kväll, då vi kom sent i säng efter att haft våra fina vänner Ingemar och Anne här på middag.
Därefter väntar middagsplanering och faktiskt även lite reseplanering! Vi ska nämligen snart äntligen få till en tur till vår kungliga huvudstad där vi ska sammanstråla med våra underbara Göteborgs-vänner, Erika och Johan, som vi inte träffat på en smärre evighet nu.
I Stockholm ska vi äta och dricka gott, fira livet och dessutom fira Håkans 50-årsdag, ja vi ska helt enkelt bara ha det bra! Men än dröjer det några dagar, så vi lär säkert höras av igen innan vi åker norröver.

Ha nu en fortsatt skön söndag, och en riktigt god ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!