söndag 25 april 2010

Lövbiff med krämig vitlökssås

Imorgon kommer Anki och Håkan hem från Prag, vilket innebär att det idag är min sista dag som bloggare. Det har faktiskt varit riktigt kul och vem vet, kanske jag startar en egen blogg i framtiden.
Ikväll lagade vi till en av våra favoriträtter, strimlad lövbiff med sås gjord på bla vitlöksost. Valio har en laktosfri cream cheese med vitlökssmak som är grymt god och perfekt för matlagning. Vi strimlade köttet, stekte på hög värme med mycket salt och peppar och gjorde lite sky mellan stekningarna för att få med kryddorna ordentligt. När köttet var nästan genomstekt hällde vi på laktosfri matlagningsgrädde och lade i vitlöksosten och lät det puttra på svag värme tills osten smält. Just idag hade vi även i lök och färska champinjoner. Till detta serverade vi klyftpotatis och en grönsallad med mycket röd lök och laktosfri fetaost. Väldigt gott och en favorit hos både stora och små familjemedlemmar.

Efter maten tog vi en cykeltur i det vackra vårvädret. Tanken var att vi skulle köpa en glass, men oj, vad vi blev besvikna! Förra året tog GB bort sin låglaktos sandwich för att ersätta den med enbart gräddglasser. I år hade vi hoppats på i alla fall någon ny isglass, men inte. Inte ens Igloo finns kvar (den fanns väl förra året, eller?). Stor besvikelse hos vår sexåring som börjat tröttna på Piggelin. Det blev till att cykla hem och käka glass på tallrik istället. En trevlig nyhet däremot för alla oss som bor nära Malmö, är en nyöppnad glassbar, Is á bella, med gluten- och mjölkfri kulglass. Det finns flera sorter att välja mellan, smakerna varierar från vecka till vecka och man får smaka innan man bestämmer vilka smaker man vill ha. Sånt gillar jag:)
Jag hoppas att Anki och Håkan har haft en trevlig helg i Prag och att vi snart kommer att få ta del av lite nya roliga recept. Ha en skön söndagkväll!
Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!