tisdag 17 augusti 2010

Ett litet tips...

... som egentligen inte har något med mat att göra, eller rättare sagt med matlagning att göra. Fast i och för sig kan det ha med mat att göra och ha med matlagning att göra, men det har mest med tvättning att göra...

Tipset heter Galltvål och är ett supermedel när det gäller fläck-borttagning! Vi tvättade idag och en av Håkans vita skjortor hade en fläck från grillolja sen sist vi grillade... inte kul att upptäcka det långt efter att den användes när det är för sent att lägga den i blöt. Vi har sett Galltvål i några affärer i stan och köpte ett här om dagen så idag fick vi tillfälle att testa det. Vi blev inte besvikna! Blötte ner fläckarna och gnuggade in tvålen, lät den sedan ligga en kort stund innan skjortan åkte in i tvättmaskinen. När vi plockade ur maskinen så var skjortan fläckfri, som ett trolleri!
Ska bli intressant att se om det klarar allt annat som deras hemsida utlovar, t.ex att rengöra ugnen, fläckar som sitter kvar efter tvätt, och fläckar från rött vin eller gräs. Nästan att man blir sugen på att rulla runt ute på gräsmattan med ett glas rött  handen... fast då undrar nog grannarna vad vi sysslar med!
Något som gör det hela snäppet bättre är att det dessutom är miljövänligt och det tycker vi känns viktigt.

Känns som att vi nästan borde haft en före och en efterbild på skjortan men så smarta var vi inte. Så ni får helt enkelt lita på oss och prova själv, om ni inte redan gjort det. Nästa gång det blir tid att använda det så ska vi försöka komma ihåg kameran.

Smaklig spis (fast vi tycker inte ni ska smaka på tvålet)! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

 1. Jag har gnuggat och gnott med den där galltvålen (för man vill ju vara miljövänlig), men mina fläckar består. Kanske beror på att det alltid är allt möjligt blandat på kläderna från de små spökena.

  SvaraRadera
 2. Galltvål tycker jag är helt strålande! Även som ni säger när man redan tvättat kläderna och upptäckt fläckar...
  När vi ändå är inne på tvärr och rengöring, har jag hittat ett så suuuuuuuuperbra medel för all rengöring och dessutom biltvätt som heter Abnet...dock inte bra för speglar. Nästan som reklamen spraya och skölj av :-)
  Åh dessutom miljövänligt! Säljs ofta på marknader och torghandel! Kram Gourmetmorsan

  SvaraRadera
 3. Låter som en vinstlott! Vi brukar köra med Vanish men jag tycker inte alls alltid att det fungerar. Galltvål låter intressant!

  SvaraRadera
 4. Mamma har också galltvål och det funkar på det mesta, och tur är väl det när man spiller något eller så :)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!