tisdag 30 november 2010

Snabb vinglögg

Vi har haft lite problem med vår dator och internetuppkopplingen i kväll, det har inte riktigt velat funka. Mannen i huset skulle nämligen försöka sej på att göra vår dator lite säkrare och lyckades då med konststycket att trolla bort den trådlösa uppkopplingen, inte illa! Men som tur är så är Freddy en räddare i nöden för vår del när det gäller datorer, så också denna gången. Efter en stunds klickande hit och dit så lyckades han lösa problemet och fixa till det. Tack, Freddy!

Så nu över till kvällens enkla tips på hur ni snabbt fixar till er egen glögg om ni har en slatt rött vin över, eller har köpt ett vin som ni blev besvikna på. Vi hade en bag in box i skafferiet, som Håkan köpte när han var och tankade i Tyskland sist, med ett rött vin som inte alls föll oss i smaken. Med lite enkla medel och några kryddor så blev det en riktigt god glögg:


Enkel snabbglögg
7½ dl enkelt rött vin
2 bitar pomeransskal
1 tsk kardemummakärnor
1 bit torkad ingefära
5 g hel kanel
5 kryddnejlikor
1 dl strösocker
10 russin
Hetta upp vinet utan att det kokar.
Tillsätt övriga ingredienser och låt det sjuda 5-10 minuter.
Servera.
Man kan spara glöggen på glasflaska om man vill.

Så vidare i refrängen, det är plats för dagens deltagare i tomteparaden. Egentligen är det inte någon tomte i ordets rätta bemärkelse, men det behöver vi ju inte berätta för honom. Det är Snobbens tur att visa upp sej och honom har Anki haft med sej i bohaget. Den har stått framme varje jul så länge hon kan minnas och om minnet inte helt sviker så finns det nog en sådan här även hemma hos hennes syrra. För Anki är detta en julprydnad som hon inte kan vara utan, en av tre, utan Snobben är det ingen riktig jul!

Nu ska vi kolla på film, Håkan hade Narnia med sej hem och den har vi velat se ganska länge nu. Kanske vi festar till det med lite popcorn också, det krävs ju nästan när man ska se på film, eller hur?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

7 kommentarer:

 1. Men snobben har ju tomtedräkt på sig, så klart att han ska vara med!!

  SvaraRadera
 2. Kul att få se er tomtesamling. Alla har vi väl någon gammal favorit som bara måste vara med för att det ska bli jul. Ta ni lite popcorn till filmen det är ett måste ;). Var med sonen och såg Harry Potter häromdagen men gud vad snopet att man ska behöva vänta till sommaren innan man får se resten.... ;(

  SvaraRadera
 3. åh, vilken snuckig snobben! snobben var för övrigt min absoluta favorit när jag var liten. speciellt de där gula små sakerna som är med, vaddenuänheter.

  SvaraRadera
 4. Sofie; Ja han har ju det och är riktigt fin i den.

  Kaksmulan; Tack! Visst har man sina favoriter, det värsta är att Håkan har en enorm samling av favoriter, gamla som nya... Visst var det ett snopet slut, vi fattade inte riktigt att filmen va slut. En lång väntan.

  Charlotta; Det måste vara Woodstock du menar?

  SvaraRadera
 5. Självklart måste ni testa ugnspannkakan. Ta gärna i lite mera bacon än receptet säger. Tycker att det var lite snålt och Johan märkte knappt av. Länka gärna till mig!:)

  SvaraRadera
 6. Sofie; Ok, det ska vi göra då. Klart vi slänger in din länk:)

  Helena; Tack! Det är Röda Rubin från Gefle Porslin, en gammal goding som vi har i flera utförande. Härlig färg, speciellt nu i juletider.

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!