lördag 16 april 2011

Foto é roligt!

I går körde vi lite blandat käk i Mårtenssons kök, lite plock stod på bordet tillsammans med ett rosévin som skulle provas för första gången. Det närmar ju sej säsong för roséviner, sommarens picknickar och grillkvällar ligger runt hörnet och det går verkligen snabbare än man tror.


Anki vann ju ett presentkort hos "Fru Nilssons catering" förra månaden så vi slog till och beställde lite mat till igår, det blev crepes med kräftstjärtar och grön sparris i den ena lådan och en lax/räktårta i den andra.

Vansinnigt goda crepes!

Kavringtårtan var även den väldans god, beräknad till två personer så räckte den mer än väl, det blev till och med över som vi kan smaska på idag:)

Till blåmögelosten smakar det riktigt gott med något sött, i detta fallet en Havtornssylt, hugaligen så gott. 

En av våra nya favoriter, havtorn har en underbar smak, sött men inte alltför sötsliskigt. Har fått veta av Ankis far att det finns havtorn att plocka i vår omgivning så vi hoppas vi kan snusa upp dom när det är tid. Tydligen ska man vara rädd om fingrarna när man plockar, taggarna är inte att leka med...

Vinet vi provade kommer från Åkesson, nummer 2810-01 på systembolaget och kostar 59 kronor. Det var en väldig skillnad på smaken beroende på vad man just tuggat i sej. Till kittosten var vinet absolut ingen höjdare, det smakade bara surt och "spisst" (på ren skånska), men till lite saltare tugg som oliver och räkor passade det riktigt bra. Till sött, som t.ex havtornssylten gjorde det sig ännu bättre. Förpackningen är väl inget man ställer på bordet när man har gäster, men perfekt att packa i cykelkorgen och ta med på utflykt!

Nu ligger lördagen framför oss, tyvärr lyser det ingen sol på oss här nere, himlen är täckt av tjocka gråa moln. Dagen bjuder eventuellt på lite shopping, ett av stans hotell säljer ut sin gamla inredning så dit ska vi absolut styra våra steg. Kanske lite fina fynd att göra... Ikväll styr vi stegen till Anne och Ingemar, våra vänner och resesällskap, för middag och sista finslipning på Budapestplanerna! 
Vad hittar ni på en lördag som denna? Hoppas ni har det bra därute:)

Smaklig spis! / Anki och Håkan

13 kommentarer:

  1. gott med plockmat! nu gillar jag ju varken crepes eller skaldjur, men det SÅG ju gott ut :)

    nu har solen faktiskt börjat kika fram bakom molnen här så jag ska nog ge mig ut på promenad, annars finns det inga lördagsplaner alls. och det känns mest bra faktiskt!

    och hu, jag hoppas verkligen inte det är några visdomständer på väg upp. sist jag var hos tandläkaren sa de att det inte fanns skymten av några visdomständer på mig och det tyckte jag lät väldigt bra faktiskt ;)

    SvaraRadera
  2. Allt ser så gott ut. Plockmat är så smaskens!

    SvaraRadera
  3. Det är så gott med plockmat, det värsta är att åtminnstonne jag äter alldeles för mycket... jag inser inte att jag är mätt förrän jag har ätit mer än nog.
    Börjar nog bli dags att köpa hem lite rosévin, det hör sommaren till. :-)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj, så mycket gott!! Ja, nu börjar rosetiderna komma. Men jag tycker det är svårt att hitta goda (fylliga) roseviner. Vi testade er ingefärsmarinerade kassler idag. Mycket gott! Kommer ett offentligt utlåtande så småning om ;-)

    SvaraRadera
  5. Plockmat är kanon, fast man äter lätt mer än man borde :-)

    SvaraRadera
  6. Vi drack också rosé förra veckan, sååå underbart att sitta ute på picknick och sörpla vin. :)Och sån massa god plockmat ni hade. Har Fru Nilssons catering en affär? Vore kul att prova något därifrån!

    SvaraRadera
  7. Rosé är gott och ger sommarkänsla..vi har haft en underbart solig dag..en lisa för själen och vi börjar bli krya frånvattkoppor min son och jag. Ha en fortsatt trevlig helg.

    SvaraRadera
  8. Så mycket gott!! Plock är ju så smaskigt! Visst är Rosétiden här! Lite sol på det så är det vår på riktigt!!:)

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig god mat!

    Här har vi fyndat lite på loppis; en glasburk, stor temugg och en lampett till mig. Sonen fick en dockvagn med säkert 30 år på nacken, hur fin som helst och jag blev så nostalgisk själv! Sedan åt vi middag hos bror med familj! Trevligt att sätta sig till dukat bord emellanåt!

    SvaraRadera
  10. Vad gott med plockmat! Längesedan jag åt färska fikon nu - det är ju så gott!

    Havtornsbuskar har vi faktiskt, men någon särskilt stor skörd har de inte gett oss ännu. Förutom att det är goda bär så är de ju fantastiskt nyttiga också!

    SvaraRadera
  11. Pernilla; Härligt med solskenspromenad, här har den mest gömt sej...

    Hovkonditorn; Tack! Visst är det.

    Erika; Visst är det lätt att man käkar för mycket, det är ju så gott:)

    Remsan; Så kul att ni gillade den, härligt att höra!

    Cupcakes; Helt rätt:)

    matarkivet; Låter helt underbart!
    Kolla in länken så komme du till hennes affär. Undrar om de catrar (heter det så?) till London? :)

    Anne-Lie; Visst gör det, riktigt sommarvin. Skönt ni börjar bli friska:)

    Sofie; Sol och rosé hör verkligen ihop, perfekt äktenskap!

    Frostrosor; Så kul med loppisfynd! Härligt att få bli lite nostalgisk. Vist är det skönt att bara få sätta sej och njuta av god mat:)

    MÅGott; Ja, dom var verkligen söta och goda. Ja, de ska ju vara väldigt nyttiga, lyxigt med egna buskar, vi får kanske plantera någon nere på gården:)

    SvaraRadera
  12. Havtornssylt och mögelost, låter som en underbar smakkombination!

    SvaraRadera
  13. Maria; De passade verkligen hur bra som helst tillsammans.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!