lördag 17 december 2011

Önskelista och ängel i glas.

Vi tvivlar inte en sekund att tomten läser bloggar, speciellt de som handlar om mat - det syns ju liksom på honom, eller hur? Annars är det kanske så att det är tomtemor som hänger ute i cyberspace och hittar en massa bra recept att kocka efter till sin gubbe... det tål att tänkas på. Oavsett vem av dom som följer oss så tänkte vi komma med 2 olika tips på julklappar som vi skulle uppskatta så om de stod i vårt kök på julaftonsmorgon. Ja, eller kväll, det funkar lika bra!

Håkan önskar sig en ny köttkvarn som passar bra ihop med vår major, varför förstår ni kanske när ni ser hur det såg ut sist det maldes kött i köket:

Att stå lite högre upp är det bästa om man behöver extrakrafter för att pressa ner köttet i kvarnen (med våld).

Vad jag (Anki) önskar mig är kanske inte så svårt att lista ut när ni ser nästa bild? Så här såg det ut i köket denna lördagsmorgon, efter en fredagskväll med matlagning av allehanda slag...Eftersom Håkan jobbade så var det bara för mej att hugga i, hugaligen! Varför lär man sej aldrig att det är mycket trevligare att komma upp på morgonen till ett kök där disken är diskad?

Det "glamourösa" livet som matbloggare är inte bara fina uppläggningar, dukningar och drinkglas:) Nej då, det är även disk, slasktömning och lite organisering, speciellt om man har en kök modell mindre som vi har... Så en diskmaskin som gärna får stå i ett större kök (i en lägenhet där vi bor såklart) önskas det också. 

Det var väl inte för mycket begärt eller hur? Sen skulle vi inte tacka nej till god hälsa så länge vi lever för oss och alla andra, fred på jorden och några miljoner på banken heller...

Som sagt så jobbar Håkan och lär inte anlända köket förrän vid 8-tiden ikväll, precis som i morgonkväll, det är mycket som ska förberedas i charken inför nästa veckas julshopping. För min del blir det lite pyssel i köket, middagar naturligtvis men även lite annat, mer om det får ni veta i morgon. Nu är det ängladags:

Om gårdagens ängel tillhör den tramsigare gruppen så hör väl dagens ängel till den mer upplysta delen av vår änglakör. En ljuslykta som Anki fått av sin goda vän Anneli som har varit gäst här i vårt kök några gånger. Blir ett riktigt fint sken när ett ljus tänds i glaset, glittrande genom klänningen.

Ha en fin lördagskväll, kära läsare så ses vi i morgon igen
Smaklig spis! / Anki (och Håkan)

20 kommentarer:

 1. Önskelista och matbloggares bekännelser i ett och samma inlägg! Bra där! Hatar för övrigt själv också att diska! Då har vi ändå diskmaskin men nu när mannen har handen inpaketerad åker jag på rubbet! Blä! Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 2. Självklar läser de rödklädda bloggar! (Något annat får vi inte tro! ;)

  Diskmaskin är skönt att ha, vi har både en maskinell variant och en mänsklig. Thank god för maken!!

  Ängeln e grymt fin tycker jag!

  Sv: Jodå, brie blir finfint till marmeladen!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas du får en diskmaskin av Tomten för det finns verkligen mycket roligare att ägna sig åt än att diska!

  SvaraRadera
 4. Frost; Jo men visst, eller hur:) Diskmaskin, oh yes!

  Amy; Men visst är det väl så? Ja, den lyser upp riktigt bra i vintermörkret.

  SvaraRadera
 5. MÅGott; Det finns ju det, som att laga mer god mat:)

  SvaraRadera
 6. Tvekar inte en sekund på att tomtefar och tomtemor följer och har god nytta av er blogg! :-)
  Jag trodde inte att jag saknade diskmaskin men det vet jag nu att jag gjort i alla år, nu när vi har en. Den är inte stor men naggande god. Hoppas du snart får glädjen av en du också!

  SvaraRadera
 7. Ni har så många fina och roliga änglar! Visst läser tomten bloggar, han har i alla fall läst mig för jag fick massa fina saker förra året :-) Hoppas han orkar bära med en diskmaskin i släden i år ;-)

  SvaraRadera
 8. Ja, en diskmaskin hade varit najs! Men litet kök - ingenstans att ställa den. Tur att jag har en sambo som är expert på att diska och lägger sig sällan utan att röja i köket.

  SvaraRadera
 9. Ha Ha,ja en diskmaskin är "heaven sent" efter matlagningssessionerna. Det är först sedan 2 år som jaghar diskmaskin och nu kan jag itne tänka mig ett liv (eller en blogg) utan diskmaskin!

  SvaraRadera
 10. Hihi! Otroligt rolig läsning:) Om n tomten inte skulle hinna läsa det här inlägget innan jul så får ni i alla fall glädjas åt att man förbränner många kalorier på att mala kött på det där viset:)

  SvaraRadera
 11. Ho ho ho... Klart tomten hör er önskan. Jisses vad det kommer malas kött, ställas till med stora fester i er nya lya, för att sedan så lätt diskas i er maskin.

  SvaraRadera
 12. Hemma hos oss diskas det också för hand och visst är det roligt att vakna på morgonen till ett städat kök :) Ha en fin fjärde advent!

  SvaraRadera
 13. Så sant. Ibland skulle man önska sig en personlig assistent, som diskret och flyhänt snyggade upp efter en. Det kanske man skulle önska sig i julklapp? Dagens ängel lika söt som de föregående. Vad härligt trygga ni måste känna er med alla dessa änglar omkring er! Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 14. Jag vill önska söta dig en trevlig advent!
  Kramkram

  SvaraRadera
 15. Malin; Eller hur är det så? Om inte annat så för att få undan på arbetsytorna snabbt, så man kan fortsätta kocka:)

  Linda; Tack! Det låter hoppfullt, vi hoppas du har rätt.

  Sofie; Nej, det är lite trångt om saligheten i vårt kök också, men kanske en bänkvariant hade gått att trycka in... Håkan är bra på att röja han också men nu när han jobbar på mycket så märks det i köket:)

  Linda; Då håller vi tummarna!

  Ann-Sofi; Tack! Ja, det går åt en del muskelkraft att stå och pressa i köttet:)

  Remsan; Jajamensan, vi kan se det framför oss, du är så välkommen:)

  Hovkonditorn; Ja, det är en härligt känsla. Detsamma!

  Kjersti; Det var kanske ingen dum idé, en butler som serverar frukost på sängen också kanske? Med miljonerna på banken så hade det säkert funkat:) Ja, hon är en söting och trygga absolut!

  Vardags; Detsamma önskar vi dej.

  SvaraRadera
 16. Så himla bra skrivet :-)
  Jag vill hoppas och tro att cybertomten hör!
  Jag ska inte klaga för vi har diskmaskin, har även en manuell sådan ;-)
  Av min cybertomte önskar jag mig ett nytt kök *ha ha ha* och en ny dator för den ger sig vilken dag som helst, denblir rosa, grön, gul och randig på skärmen MYCKET ofta.

  Nu får vi tro att våra önskningar slår in :-)

  Kram på er och ha en fin fjärde advent.

  SvaraRadera
 17. Åh, härligt & sant inlägg! Kan tänka mig att disken blir massiv, jag är åtminstone själv & lägger bara krut på frukost. Ni gör ju allt! :)
  En diskmaskin skulle vara fint tycker jag!

  Hoppas ni har en jättefin fjärde advent :)

  SvaraRadera
 18. Susanne; Tack, kul att höra! Då håller vi tummar och tår för diskmaskiner, nya kök och datorer:)
  Detsamma till dej.

  Tess; Tack:) Ja, inte hade en maskin skadat...

  SvaraRadera
 19. Ja då får man hoppas att tomten kommer med fina klappar ;)

  SvaraRadera
 20. Gun; Ja det hoppas vi verkligen, annars slutar vi tro på honom. Så det så:)

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!