söndag 8 november 2015

Veckomatsedel

Håll i hatten, det är söndag, det är fars dag och ovanpå allt så är det dom kraftiga vindarna utanför fönstret idag, jisses som friskar på här! Från himlen lyser solen och det känns väldigt välkommet, dom där vindarna blir liksom lite lättare att ha överseende med då.
På agendan här i köket i dag står en veckomatsedel med allehanda tips från skafferiet, vi har rotat runt och blandat hej vilt för att få ihop en något så när varierad matvecka som vi hoppas ni kan inspireras av:

Måndag: Kycklingpaj, denna gjord med glutenfri pajdeg av mandelmjöl

Tisdag: Italiensk sill/strömming serverad med en mumsig bönsallad. 


Torsdag: Fiskgratäng med citron och tomat, allt i en form! 

Fredag: Räkcocktail att fira in helgen med. 

Lördag: Ugnsbakad brieost med nötter och fikon. 

Söndag: Blåbärsspäckad vildsvinsfilé, funkar så klart även med fläskfilé eller ytterfilé. 

Vi Mårtenssons är lite trötta i hatten denna söndag, det blev nämligen sena natten innan vi kunde krypa ner i bingen för vår skönhetssömn. Tydligen är det väldigt många som vill åka taxi när det stormar och regnar ute:)
Lördagskvällen spenderades ute på vischan hemma hos Maibritt och Mattias, dom med den fantastiskt mysiga butiken Agnehill dit vi gärna tar en cykeltur så fort vädret tillåter. Vi har pratat flera gånger om att träffas och nu äntligen fick vi till det, och vilken härligt kväll vi fick tillsammans. Vi lagade mat, babblade och bubblade som om vi alltid känt varandra, visst är det häftigt när man kan göra nya bekantskaper och få nya vänner mitt i livet!

Nu ska vi ta oss an dagen, uppmärksamma två fäder (jo det heter tydligen så, fast det låter konstigt) lite extra och göra en egen meny för kommande vecka. En uppfriskande promenad har vi också tänk att ta oss så det blir till att leta fram blytyngderna så vi håller oss på jorden!

Ha nu en fortsatt skön söndag och en riktigt fin ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

6 kommentarer:

  1. Oj så mycket gott ni tipsar om denna vecka (som alltid iofs), tror jag vill testa allt. :-) Grattis också till farbror- och fasterskapet som jag läste om i ett tidigare inlägg. Alltid trevligt med syskonbarn att få skämma bort. Ha en fin vecka som kommer. Kram! /Anna J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna, så roligt att höra att våra tips går hem! Och tack för gratulationerna, ja det är väl det bästa med dom där syskonbarnen - att skämma bort dom, vi har ju vanan inne från Ankis syrrason:)

      Detsamma hoppas vi att du får,
      stor kram!

      Radera
  2. Härlig vecko matsedel.oj vad det blåste i Skåne i natt och på fm. Vi åt hotell frukosten lite längre i dag innan vi gav oss ut i Lund och innan hemfärd idag. Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Milla! Ja visst gjorde det, och nu har det börjat igen kan du tro, men vi är vara det brukar bli höststormar här nere. Hoppas er resa hem gick bra,
      kramar

      Radera
  3. Ugnsbakad brieost, TAGET!!! :=) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så, vassego - den är din Charlotta!
      Kramar på dej.

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!