lördag 7 november 2015

Kladdkakans dag

Jajamensan, idag är det ingen vanlig dag för det är kladdekagans da (ja i alla fall så kallar vi den så här nere i våra trakter!) och vi firar den med att bjuda er på våra kladdkakevarianter som vi fiskat upp från vårt receptskafferi. Därmed så kan alltså vem som helst med en liten gnutta matematiskt sinne räkna ut att vi inte är några storbakare när det gäller kladdiga kakor, men vi tackar verkligen inte nej till en bit - eller två - om någon vill bjuda oss. Hint, hint, blink, blink...


Hur blir det för er del, bakar ni någon kladdkaka idag och njuter av en liten extra bit, eller tillhör ni de som köper hem en färdigbakad och njuter av den? Eller är ni kanske som oss och väntar på att någon ska bjussa?

Vi firade lite grann här hemma igår också må ni tro! Det blev ju som vi skrev att vi la till farbror och faster på våra meritlistor när lilla Hilma äntligen bestämde sej för att ta en titt på världen utanför Idas mage, där hon huserat de senaste 9 månaderna. Huruvida damen gillar det hon ser återstår att se, men vad vi har förstått så är båda föräldrarna lika kära i sin dotter. Det är alltså Håkans sladdlillebror Jakob som blivit stolt pappa, dock utan att fira med cigarr som ju sej enligt traditionen bör. Men som tur är så "offrade" sej herr M och plockade fram en av favoritcigarrerna från sin humidor, kärt eller visst?

En smarrig kladdekageda till er alla!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

 1. Åh det är så gott med chili eller lakrits i! Jag har inte bakat idag, avnjutit lunch i city istället!

  Ha en fortsatt underbar helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de gott, Jenny. Här bakades det inte heller, vi satte oss ner till dukat bord:)
   Tack, vi hoppas du får detsamma,
   kramar

   Radera
 2. Många goda recept. Lakrits är så gott och det finns det mycket av i Amsterdam. Här blir det ingen kladdkaka, köket ekar tomt :) Men om några veckor kommer våra ägodelar med sjöfrakt från Singapore. Kram!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!