söndag 17 juli 2016

Veckans matsedel

Veckans matsedel för fruntimmersveckan är på gång idag och faktiskt så bjuder vi på två lite sötare tips du kanske kan ha nytta av, om du känner något fruntimmer (eller kanske en Fredrik) som behöver uppvaktas lite extra på sin namnsdag. Soppa finns också på menyn, det kan man ju äta året om eller hur? Dessutom har herr Daniels dammats av, det är en av de absolut godaste grillsåserna vi någonsin smakat på och har du inte testat den än så är det hög tid, halligalligod är den!

Varsågoda, vecka 29 är serverad:

Måndag: Av en burk tonfisk kan man göra mycket gott, till exempel en tonfisksoppa

Tisdag: har du tur att få tag i krusbär kan du göra en god krusbärscurd av dom, den kan du sedan ha på marängtårta, mumsfillibabba!

Onsdag: Lillelördag med pasta med kyckling och citron

Torsdag: En av de allra godaste såserna vi någonsin gjort till grillat är Jack Daniels sås, samma som serveras på TGIF minsann!

Fredag: Avokadopaj med räkor smakar fin som fredagsgott.

Lördag: Antingen du känner någon Emma/Emmy som ska firas eller inte, så smakar en jordgubbsglasstårta med maräng alltid lika gott!

Söndag: Söndagsmiddag när den är som bäst om ni frågar oss, ugnsbakad hel lax och en god tartarsås till det.

I eftermiddag äts det ute för Mårtenssons del, ja faktiskt för några andras del också. Vi ska nämligen bjuda ut Ankis far på söndagsmiddag, det är hans julklapp som han valt att inkassera nu. Vi styr stegen mot Mortens Café, ett av våra absoluta favoritställen i stan som vi varmt kan rekommendera om ni är i krokarna och sugna på lite hygge av den danska sorten!

Ha en fortsatt skön söndag allesammans, har du semester så hoppas vi att den är och blir en angenäm sådan. Är det jobb som står på schemat även denna veckan så hejar vi på dej också och hoppas du får det bra!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Vilken kalasmatsedel denna vecka.

    Sv: ja, min sambo var också lite tveksam å gav mig en skum blick när jag sa vad jag höll på men. Men den fick två tummar upp :-)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!