söndag 15 januari 2017

Veckans matsedel

Årets andra vecka och helg har passerat och vi hoppas att ni överlevt dom båda, kanske några av er (oss) är lite slitna efter att ha försökt hitta tillbaka till vardagsrutinerna - men lika snabbt som man faller ur så faller man ju in i dom, eller hur?!
Till dom där vardagsrutinerna hör ju matplaneringen, i alla fall i det Mårtenssonska köket och en hel del andra kök vad vi vet, så här kommer veckans matsedel som på beställning.
Denna veckan tar vi hand om ostbitar som blivit över, lagar till middag med en burk tonfisk och bjuder på nybakade bullar till söndagsfrukosten - HURRA för kalljäst!

Måndag: Fylld franska (alltså visst låter det som något helt annat... men vi lovar att det är mat vi pratar om:) ) med tonfisk, en härlig 80-tals överlevare! 

Tisdag: Är du sugen på godsaker till helgen och har några bitar ost som ligger och skramlar i kylen gör du marinerad ost idag. Fest på rest :)

Onsdag: En falukorvsgryta med rotfrukter, snabbt och enkelt mitt i veckan!

Torsdag: Det thailändska köket kanske mest kända kycklingrätt, Tom Kha Gai, en kycklingsoppa med många härliga smaker. 

Fredag: Pasta med ruccola och ostsås, vegetarisk, snabblagad och inte så dyr festmat 
- passande för en fredag i januari.

Lördag: Lördagsgott med en fiskgratäng med räkor och tomater, potatismoset är det bästa gratängmoset vi har att bjuda på!

Söndag: Kalljästa källarfranska till söndagsfrukost, kom bara ihåg att du ska baka ihop dom igår:)

I fredags blev vi minsann äntligen stolta ägare av vårt eget namn, Mårtenssons kök! Med hjälp av en stycken världens bästa Freddy inköptes ett stycke världens bästa domännamn, martenssonskok.se och efter lite vånda och besvär så hamnade allt där det skulle.
Under någon skälvande timme låg bloggen i vila och fru M bjöd på både handsvett och småpanik, herr M var som vanligt lugnet själv och hade fullt förtroende till tekniken och vår datorstuderande hjälpreda.
Ännu återstår det ett mindre krux som behöver lösas (kanske någon där ute sitter på lösningen och vill vara vänlig och resa sej upp), bokstäverna www som står innan martenssonskok ska också bort, inte för att det är akut men bort ska dom (och fråga inte oss varför - det bara är så tydligen:) )

Samtidigt passade vi på att fixa till ett tjusigt litet rött M framför vårt namn i fliken upp till vänster, renovering de lux absolut! Ser du inget M beror det på att du är en trogen stamgäst i vårt kök och det tackar vi så mycket för, vill du se det så måste du först göra som vi och tömma något så tjusigt som cacheminnet i din dator. Det gör du enklast genom att googla och följa instruktionerna, skiljer lite beroende på vilken webbläsare man har. Vill du inte göra det så får du helt enkelt tro på vårt ord och använda din fantasi - gå bara inte lös med rödpenna på datorskärmen och försökt att fixa dit ett M på egen hand!

Nu kära köksbesökare ska du få återgå till ditt och vi önskar dej en fortsatt bra dag, vilken den än är!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Härlig mat vecka som vanligt kycklingrätten blir jag lite extra intresserad av. Ja teknik är inte min bästa sida, så kan tyvärr inte hjälpa till. Kul att ni vågade har funderat på det med domän men ej tagit tag i det:)
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar säger vi, ja den där kycklingsoppan kan man behöva för att värma sej lite med nu när det är så kallt!
   Samma är det här, vi är så tacksamma att vi har hjälp...
   Kram på dej

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!