söndag 29 januari 2017

Veckans matsedel

Vi är på väg in i en ny vecka, den sista i januari och första i februari på en och samma gång faktiskt - hej vad det går! En tid som känns närmast som en mellantid på något vis när vi befinner oss i limbo mittemellan vinter och vår med både minusgrader och vårblommor, frost och fågelkvitter. Då är det inte helt lätt att välja mat som passar på menyn, för lika gärna som vi vill ge oss på friska vårrätter - lika gärna vill vi hålla hårt om värmande soppor och grytor... men har man inte större bekymmer än så ska man vara glad, tycker vi:)
Så det är med glädje vi presenterar veckans matsedel, med allt från värmande soppa och gratäng till ljuvlig efterrätt och krämig sallad:
 
Måndag: Soppa med vita bönor, rotfrukter och basilika inleder vår vecka.

Tisdag: Lättlagad fiskgratäng med sweet chilisås, eller Kellysåsen som vi kallar den.

Onsdag: Det är vegetariska dagen idag och vad kan väl passa bättre än att fira den med kikärtsbiffar, kanske mest kända som falafel (eller som herr M brukar säga "fallafel:)) här serverad med en ljuvligt god krämig kålsallad

Torsdag: Kycklingfilé fylld med bacon och äpple, godare än vacker.

Fredag: Vi välkomnar helgen med räkor i vitlöks- och chiliolja, gambas al ajillo. 

Lördag: Mustig gratäng med lövbiff och ett fåtal ingredienser till, allt i en form!

Söndag: Nutella, denna högt älskade nötchokladkräm, har också en egen dag och den infaller idag. Är du sugen på att uppmärksamma den så kanske en nutellamousse låter intressant? 
Om inte, så kanske fonduesåserna faller på läppen:) 

Har ni fått span på några vårtecken än? Vi var på en liten Österlentur igår i sällskap av solen, klarblå himmel, syster/svägerska och svåger, och det var absolut vårkänslor i luften. Det blev en fikapaus på Olof Viktors utanför Ingelstorp/Glemmingebro och deras proppfulla parkering tillsammans med alla bilarna på vägen dit och hem känns som ett säkert vårtecken om nåt!
Dessutom knoppas vintergäcken i rabatterna och snödropparna börjar spira, mörkret faller senare och senare och det ljusnar tidigare och tidigare - visst är det härligt så säg?!

En alla tiders fin vecka önskar vi er, vinter eller vår, och en skön söndag hoppas vi också att ni fortsätter att ha!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Härlig matsedel, blir nyfiken på lövbiffsgratängen, måste spana in den och räkorna ser galet goda ut och den där fiskgratängen med Kellysåsen!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, så glada vi blir att det faller på läppen Jenny. Spana på du bara:)
      Kram på dej

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!