söndag 21 maj 2017

Veckomatsedel

Lite sent på bollen kommer det en matsedel även denna söndag, men som man säger "bättre sent än aldrig"! Men kvällen blev sen och det vackra morgonvädret kallade så Mårtenssons tankar gick åt helt andra hållet än blogghållet, tänk som det kan bli.
Denna veckans förslag på matsedel både börjar och slutar med hamburgare, men det har sin förklaring och den hittar du nedan, den vegetariska varianten är vår absoluta favorit när det gäller vegetarisk burgare. Är du sugen på att baka egna burgarbröd så har vi ett recept på det också som vi tycker blir riktigt bra.
Mellan burgarna blir det allt från saft på syrener till potatissallad som kan komma väl till pass nu när högsäsongen för grill sätter igång:

vegetarisk burgare
Måndag: Vi börjar veckan med vegetariska kidneybönsburgaren med härliga kryddor i smaken.

fiskpaket med torsk
Tisdag: Fiskpaket med torsk, men vi rekommenderar er att använda bakplåtspapper istället för aluminiumfolie (MVH/äldre och klokare Mårtenssons). 
Smaksättningen här är tomat, örter och ansjovis. 

syrensaft
Onsdag: Syrenerna börjar slå ut i blom och vi vill åter igen tipsa om att man kan göra syrensaft

krämig potatissallad
Torsdag: Krämig potatissallad med rädisor, gurka, vitlök och persilja. 

pastasås med kyckling
Fredag: Lättlagad pastasås med tomater, kyckling, ost och basilika 

matmuffins
Lördag: Idag är det muffinsdagen och den firar vi med ljuvligt goda matmuffins med gräslök i, goda till en skiva kallrökt eller gravad lax och krämig citronsås

hembakade hamburgerbröd
Söndag: Ännu en sådan där temadag har vi idag när det är dags för den internationella burgardagen, och vad kan då passa bättre än hemmagjorda hamburgare och hembakade hamburgerbröd.

Ja som sagt så blev lördagskvällen sen, vi har som vanligt svårt att slita oss från vännerna Björkenäs sällskap - det finns ju så många världsproblem som ska lösas! Middagsmenyn för kvällen gick i vårens tecken, både vad gäller smaker och färger, och vi lovar att dela med oss av alla godsakerna som bjöds. Varmrätten blev som omtyckt att den planerade restmiddagen idag fick drygas ut med kött från frysen, bättre betyg än så går väl knappas att få.

Nu vänta en kortvecka, i alla fall för dom av oss som har turen att få vara lediga på Kristiflygare så blir det en sådan där härlig långhelg igen. Det känns som att det bjuds på många sådana denna våren och det gör oss absolut ingenting.
Vi önskar er en fortsatt skön söndag och en härlig ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!