söndag 2 juli 2017

Veckans matsedel

Juli månad är här med månadens första veckomatsedel där vi har försökt sikta in oss på mat och mataktiviteter som lutar åt semester och ledighet en smula. Vi misstänker att det är en del av er som tillhör ledighetskommittén och då kanske har lite extra tid att ägna er åt matlagning, samt att det grillas en hel del.
Tomatpaj och linssallad sitter fint som grilltillbehör, flädern står fortfarande i blom så än finns det tid att koka saft, och har du funderat på att investera i en röklåda så finns det ingen bättre tid än just nu!

Måndag: En citronmarinerad linssallad som passar fint till det mesta.

Tisdag: Har du vågat dej på att röka fisk själv än? Det är inte alls så svårt som man kanske först tror, billiga röklådor finns att köpa lite överallt nu och har man ingen röklåda går det bra med en grill! 
Här får du en steg-för-steg instruktion om hur man röker fisk, i detta fallet torsk med en god kryddblandning, och ett recept på en remouladsås med rädisor.

Onsdag: Det är hög tid för att plocka fläder och koka flädersaft för dej som är sugen på det. 

Torsdag: Kycklinglasagne med ajvar relish, laddad med smak!

Fredag: Helgen inleds på bästa vis med både fisk och skaldjur på tallriken när vi tipsar om

Lördag: Ska det grillas i helgen kan denna tomatpaj med västerbottensost passa fint som tillbehör, i samma inlägg hittar du ett kaprissmör som också är ett smarrigt tillbehör.

Söndag: Söndagsefterrätt blir det, en frisk citronpaj med smälta hallon på. 

Själva går vi nu på sista arbetsveckan innan semestern, kanske den bästa om ni frågar oss ,när den där ledigheten ligger som en morot och lockar inte alltför långt bort men ändå så nära så att den nästan går att ta på:)  Fru M trappar ner så smått ,som det så populärt heter i alla tidningsartiklar som just nu finns att läsa överallt allt om hur man "klarar" semestern (ett problem vi inte ens visste existerade?!), och tar en tvådagars-arbetsvecka - tack för den chefen! Håkan däremot jobbar på in i det sista, allt för att få färdigt i charken innan han stämplar ut på torsdag.

Vi försökte oss på en smula sommarkänsla igår när vi var på premiären av sommarteatern i Marsvinsholm som i år handlar om tolerans och Pastor Qvist, ett ämne som verkligen ligger hett i tiden. Det blev många skratt och faktiskt även någon tår i ögat, och även om sommaren uteblev med kyla och någon regndroppe så blev det en lyckad kväll!
Tyvärr ger sådana kvällar en stycken extra ömmande frurygg som det idag måste tas extra hänsyn till, men det är vi vana vid att hantera vid detta laget och går därför på lugna gatan idag!

Ha nu en riktigt bra vecka, och skön semester om du börjar på den, så ses vi snart igen!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

 1. Tack för alla fina tips, hörni! Tomatpajen ska jag göra i veckan <3 Pepp pepp, såhär sista veckan innan semestern! Själv ska vi vara lediga i fyra veckor nu, det ska bli så himla skönt. KRAM från oss alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men varsågod, det var så lite så:) Tummhållning för att pajen går hem i stugan, och att er semester blir ljuvligt fin!

   Kramar på er!

   Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!