måndag 3 juli 2017

Matjessilltårtans dekoration 2017

Nej minsann nu har ni fått vänta länge nog på att få se hur vi dekorerade vår matjessilltårta på midsommarafton, flå't att det tagit sådan tid men "bättre sent än aldrig" eller hur? Och förstås "den som väntar på något gott..." ja och alla andra kända ordspråk om väntan ni kommer på:)
Men åter till det ni har längtat efter, hur blev den där silltårtan utklädd i år?

Ja efter en hel del kval och funderingar om olika dekorationer så var det faktiskt syrran/svägerskan som löste ett utsmyckningsdilemma vi haft på en tidigare idé - små grodorna! Ni vet den kanske mest kända ringdansen som så många av oss har svängt sina lurviga till, både runt midsommarstång och julgranar genom åren. Som en blixt från klaraste himmel så var svaret bara där, gröna sega grodor så klart! Varför tänkte vi inte på det själv?!

Så ut på grodjakt begav sej herr M på självaste midsommarafton, turen stod på hans sida och det blev napp i första butiken där en stor fångst hamnade i påsen och hängde med hem. 
Förutom grodorna så använde vi oss även av gräslök och lavendel, har ni andra ätbara blommor så kan ni använda dom också.


Gräslöken fick fungera som gräsmatta för de små, gröna räliga grådorna att hoppa runt i, vissa försökte tydligen dessutom hoppa både till och från tårtan när vi kikade närmare på den.


Arbetsledare och idéspruta på gång, med handen i godispåsen och med grodorna i högsta hugg!


Fru M tog syskonen Persson till hjälp när det var dags att smycka tårtan, dom är verkligen inte svåra att få med och ställer upp på både att plocka blommor och agera fotomodeller. 


Och TADA, vi har ett resultat! 


Låt oss presentera för er, 2017 års upplaga av matjessilltårtan - "Små grodorna!!


Förutom att dekorera och njuta av matjessilltårtan så drack vi drinkar, en välkomstdrink med gurka och frukter i som smakade finfint och som vi hoppas kunna skicka vidare receptet på så fort vi lagt beslag på det.


 En receptbeställning och order är härmed skickad till värdinnan:)
Bordsdukning i bästa midsommarstil med blåklint, prästkrage och rosor så klart!


Aspirerande matbloggare och fotograf, Lovisa är en fena på båda uppgifterna har vi kommit på! 


Och avslutningsvis vid grillen, den manliga delen av det Mårtenssonska köket, Håkan slänger rosmarinkvistar på glöden för att få till både en härlig smak och doft. Kvistarna är plockade från trädgårdens rosmarinbuske som nu snart mer är ett träd än en buske, den är helt otrolig på att växa och når snart minst en meter både i höjd och omkrets. Helt otroligt och perfekt att ha på "pallaravstånd" för vår del som gärna smiter in och plockar med en kvist när vi behöver det!

Så där ja, där fick ni se hur både vår tårta och en del av vårt midsommarfirande såg ut i år. Nästa års dekoration har vi faktiskt redan bestämt och vi hoppas att kunna få tag på blåa ätbara blommor tills dess, nu är vi i alla fall ute i god tid!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!