söndag 13 augusti 2017

Veckomatsedel med några tips till kräftskivan

God Söndag från två sega köksskribenter, som var på kräftskiva och rullade hatt igår. Vi har sagt det innan och det tål att upprepas, gamla människor skall ha förstånd att gå och lägga sig i tid!

Nog pratat om det... och raskt över till dagens huvudaktivitet nämligen veckans matsedel där det denna vecka, som överskriften säger, även bjuds på några matiga tips inför stundande kräftskivor. Vi har bland annat lyckats samla ihop alla våra olika Västerbottenostpajer i ett och samma inlägg, två tips på att koka ny kräftlag har vi också tagit med. Ny lage kan ta vilka tråkiga kräftor som helst till nya höjder, det är så sant som det är sagt!

Bli nu inte besviken och upprörd om du inte gillar kräftkalas, vi har såklart "vanlig" mat med på matsedeln också - fem stycken maträtter som inte smakar ett enda dugg skiva! Korv stroganoff med annorlunda kryddning och köttfärslimpa med rödbetor, för att bara nämna två:

saffransmarinerad mozzarellaost
Måndag: Veckan börjar med en fantastiskt god salamifylld kyckling med sallad på saffransmozzarella och tomater

Thailändsk laxgryta

Köttfärslimpa med kapris och rödbetor
Onsdag: Köttfärslimpa Lindström med kapris och rödbetor i. 

Korv stroganoff med indiska smaker

västerbottensostpaj glutenfri
Fredag: Västerbottensostpaj, kan vara ett av de mest använda sökorden just nu när det gäller recept.
  Denna och några andra har vi på lager i vårt arkiv, det är bara att välja och vraka bland förslagen i inlägget! 

Lördag: Till Västerbottensosten behöver man väl kräftor, eller hur! Satsa på att koka ny kräftlag till de frysta kräftorna du köper, vi lovar att det är värt den lilla arbetsinsatsen som krävs. 

Romtopf
Söndag: Ett litet söndagsprojekt som passar extra bra att påbörja nu är att göra romtopf.
Lägg in sommarens och höstens goda frukter och bär i rom för att njuta av dom till vintern. 


Helgrapport 


I fredags fick vi så äntligen möjlighet att käka på Bakfickan i stan och vi blev verkligen inte besvikna, vilken mysig atmosfär och bra service men framförallt så serverades vi fantastiskt god mat! Ett ställe vi varmt kan rekommendera alltså, även när dom nu snart flyttar in på hotellet igen och återgår till att bli Brasserie du Sud. 
Resten av fredagen ägnade vi åt mindre sensuella sysslor som att städa, handla och rosta kaffe, men som bonus på moset bokade vi in två andra restaurangbesök i höst med vår käre vapendragare Freddy, så nu har vi något att se fram emot i höst.

Lördagen bjöd på långpromenad med betoning på lång, tack och lov höll sej dom mörka molnen på avstånd tills vi kom hem igen. Kräftskivan på kvällen var helt enligt traditionerna en väldigt lyckad och smakfull händelse, Anne kan verkligen laga mat som smakar ljuvligt gott och vi hoppas få ta del av minst ett av recepten och skicka det vidare till er.
I dag blir det utflykt på fyra hjul, vi ska besöka Ankis morbröder som flyttat på sej och numera håller till på ny adress. Dagen avslutar vi med en middag tillagad i vår nya kökskompis, men det är ett annat inlägg.

Vi hoppas att er helg har varit finfin och att ni får en skön avslutning på den. Och för alla er som ska återgå till era jobb imorgon - det finns liv efter semestern! 

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!