söndag 5 november 2017

Veckomatsedel

Nu är det söndag igen gott folk och det betyder att det är dags för vårt förslag till veckans matsedel, en veckomatsedel som är laddad med allt från soppa och lax till kycklingnuggets och kladdkaka på fem vis.
Jajamensan, alla recept på kladdkakor vi bakat genom åren har vi plockat fram och det beror naturligtvis på att det i veckan är dags att fira kladdkakans dag!
Är du mer sugen på lamm, drink eller pastasås så har vi även det med på veckans meny, där vi hoppas att ni hittar något som lockar och faller på läppen:

Jamie Olivers blomkålssoppa
Måndag: Jamie Olivers blomkålssoppa med ost börjar veckan köttfritt. 

kladdkaka med chili
Tisdag: Kladdkakans dag och här hittar du alla våra olika recept på kladdkakor i olika varianter. Kladdkaka med lakrits, med chili, med vit choklad, med chokladglasyr och en bakad på dinkelmjöl. 

asiatisk rotfruktssallad


pastasås med lövbiff
Fredag: Lättfixad pastasås med lövbiff

Lördag: Börja lördagsmenyn med en klassisk drink med lingondrick och vodka, 
vem minns inte vargtass?

lammfilé med pestotäcke
Söndag: Lammytterfilé med pestotäcke sitter fint till söndagsmiddagen.  

Vår söndag har bjudit på en härlig långpromenad som började i solsken och slutade i ett lätt regn, tack och lov så hann vi innanför dörren innan det lätta övergick i mindre lätt 😉. Söndagsmiddagen är på gång, i ugnen står en hel kalkon på nätta 3 kilo och gonar sej och till den blir det traditionella tillbehör så som rödkål, brysselkål, äppelmos, gräddsås och kokta potäter.
Mumsfillibabba säger vi bara 😋😋.
Av kalkonresterna, för rester lär det väl förhoppningsvis bli, kommer vi senare i veckan att laga till en fantastiskt god gratäng som vi inte ätit på år och dar - faktiskt inte sen Ankis mor lämnade oss. Vi hoppas att den fortfarande smakar lika gott som vi minns att den gjorde, och att inte matminnet spelar oss ett spratt!

En fortsatt skön söndag till er alla, och en riktigt bra ny matvecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!