lördag 4 september 2010

Frukost på Six Senses, Hua Hin

...-bilder från Thailand?
Vi har ju skrivit om maten som vi njöt av och vi lovade att berätta om frukosten vi åt, som faktiskt var den bästa vi fått på något hotell någonsin. Frukter och grönsaker var antingen odlade på hotellet eller närproducerade eftersom hotellet är väldigt miljömedvetet och har ett speciellt miljöprogram. De renar även allt dricksvatten som hälls på fina gammaldags glasflaskor med sk. snäppkork, istället för att köpa in plastflaskor med vatten.

Så, vassegoa och ta för er:
Espresso, vanligt bryggkaffe, latte, te eller som här Cappuccino, bara att välja.

Fräscha grönsaker.


Dressing till salladen, te.x: ceasar, blue cheese och vitlöksvinägrett.


Härifrån styrdes stegen till nästa "station"

Ett enormt urval av flingor t.ex cocopuffs, frosties, corn flakes, hemgjord müssli, wetabix, allbran och raisin bran.

Eller kanske lite torkad frukt? Gojibär, litchi, guava, mango, papaya, roseäpple, palm seeds, kiwi och ärtor.

Efter äggstationen, omelett, skramlade ägg, benedicte eller kanske ett kokt, så kanske det skulle passa med...

... lite kötttillbehör?

Kakor och spännande brödsorter. Vad sägs om svartpepparbröd, tångbröd, bröd med lök och tomater eller kanske bröd med nötter i. 

Några av de egentillverkade marmeladerna och sylterna att ha på mackan eller lite honung att doppa croissanten i (Ankis favorit).

Till slut lite färskpressad juice. Här hittade man oftast barnen (och vuxna oxå för den delen) vilt blandande olika smaker. Ankis favoritmix: Morot med apelsin, Håkan mixade helst morot och äpple.

Som om inte allt detta räckte så fanns det även nudelstation, Low Carb mat, Viktväktarmat, färska frukter, en station speciellt för barn och en asiatisk avdelning. Puh... är det konstigt att vi hade lite "övervikt" med oss hem, tur man inte äter såhär varje dag. 

Nu blir det inte fler bilder från vår semester i Thailand, nästa resereportage får bli från vår hösttur som går till Stockholm.
Hoppas ni alla får en härlig helg med mycket höstsol och avkoppling!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

3 kommentarer:

  1. Det ska vara rejäla frukostar när man är på semester. Sitta och lata sig vid frukostbordet och planera dagen är helt enkelt en del av semestern.

    SvaraRadera
  2. Vilket paradis för en frukostlover!! Där skuller jag trivas och äta för hela dagen!!!:)

    SvaraRadera
  3. alltså, varenda gång jag är i USA smakar jag på thai iced tea, som är något av det bästa som finns, och varje gång glömmer jag att gå till en thaiaffär och köpa det dära teet. m-å-s-t-e se om det går att få tag på i göteborg! den där frukosten ser för övrigt helt fantastisk ut, vilken lycka att vakna till det där! hoppas ni har en fin helg!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!