torsdag 5 maj 2011

En studie i whiskyprovning a'la Håkan

Whisky och cigarrer är något som tillhör mina lustar i livet, minst 2 gånger i månaden tänds det en cigarr i röda rummet under allvarliga processer och enligt konstens alla regler. Det hängs för ett stort plastskynke i valvet mellan röda rummet och resten av lägenheten, en bra låtlista väljs ut på Spotify (oftast blir det något lugnt och avslappnande), ättika slås upp i en skål och ställs ut i rummet och ett fönster öppnas. Därefter väljs cigarren ut, snoppas och tänds omsorgsfullt. Den utvalda whiskyn slås i glaset och njutningen börjar!

Platsen är i ordningsställd.

Dofta på cigarren...

snoppa av den.

Öppna whiskyflaskan, vissa behöver lite starkare verktyg än händerna...

Hur doftar denna då?

Snurra glaset så dofterna frigörs.

Lite vatten i glaset och sen är det bara att njuta!

Denna gången var det en ny whisky som testades, en 14-årig Glenfiddich Rich oak, som jag inte kunde tacka nej till att prova när frågan kom. 
Flaskan rymmer 20 cl, kostar 139 kronor på systemet, nummer 596
Så hur lyder då domen? 
Den luktar mycket vanilj, smaken är fruktig och inte nämnvärt rökig. Eftersmaken stannar kvar länge i munnen, det smakar helt enkelt gott länge och för mej tyder det på ett bra hantverk. 

Så var det då cigarren och vilken sort som passar bra till just denna whiskyn. Jag valde en Macanudo Café eftersom aromen och styrkan i tobaken är av det mildare slaget och därför passar den perfekt till en whisky som inte är så rökig.

En alla tiders gå-bort-present-storlek till någon som gillar whisky av det fruktiga slaget.

Ikväll blir det Quizzkväll på Bryggeriet, något som vi inte varit på på en evighet nu känns det som. Håller ni tummarna?
Smaklig spis! /Håkan

8 kommentarer:

 1. Gottis! Gillar bildserien! =D Fast nu blev man sugen på cigarr och whisky... På en TORSDAG?! Får spara mig till helgen!

  SvaraRadera
 2. Inte speciellt förtjust i virre men min sambo tar gärna en. Oavsett veckodag:). Vilken fin fåtölj!!

  SvaraRadera
 3. Freddy; Det förstår vi att du gillar den, passar din smaker:) Äsch, cigarr kan man njuta av om det är torsdag eller lördag...

  Sofie; Det gör han rätt i. Håkan får också ha sin ifred här hemma. Tack, ja det är H.s absoluta favorit att sitta i när han njuter go dryck...

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig cigarrhörna!

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte också att den här var god. Vi dricker mycket rökigt annars, så det ska kanske ett prov till för att testa annat :)
  Ett tjejknep (förlåt att jag kallar det så. Stena mig helst inte) är att bjuda på lite choklad av mörkare slaget till. Funkar till det mesta i whiskeyväg, men konkurrerar möjligen med cigarren. Antingen det ena eller det andra, gissar jag. Drack inte whiskey på den tiden när jag rökte cigarr ;)

  SvaraRadera
 6. Njut av livet men stöd inte tobaksindustrin.....

  SvaraRadera
 7. Blir faktiskt sugen på både whisky och cigarr fast jag inte egentligen är överdrivet förtjust i någotdera...
  /Lena

  SvaraRadera
 8. Matarkivet; Tack, jag trivs riktigt bra där.

  Cecilia; Choklad och whisky har det riktigt gott tillsammans, även till cognac är choklad gott. (nej då, ska inte stena dej)

  Anonym; Njuter av livet gör jag (vi) absolut och ibland gärna i sällskap av en cigarr eller pipa. Det är ett av mina stora intressen och det är bland annat det vår blogg handlar om:)

  Lena; :) Nej, vi kan inte tycka lika alla. Ni kan ju verkligen konsten att göra oss sugna på gott vin!

  SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!