lördag 10 november 2018

Dukat med höstkänsla och ett bubblande tips

Vi hoppas att ni inte tycker att vi är sent ute när ni läser rubriken på dagens blogginlägg, men med tanke på att julen redan gjort sitt intåg i de flesta butiker så är väl kanske det en risk vi får ta... 
Men än finns det underbart vackra höstfärger i naturen att dekorera matbordet med, löven på träden har väl aldrig varit finare och mer färggranna än i år, och det finns fortfarande både kastanjer, nypon och andra naturprodukter att plocka in och njuta av.

Eftersom Mårtenssons år blev som det blev detta 2018 så har dukningstipsen lyst med sin frånvaro, men så ser ju livet ut ibland - man är inte alltid på hugget och att duka vackert är kanske inte då den största prioriteringen. Men för någon helg sedan så infann den där inspirationen sej igen och vi gav oss ut på insamlingstur i stans park, för att leta skatter till bordsdekoration till middagen vi bjudit hem Anne och Ingemar på. 
Mattallrikarna Ruska från Arabia har vi fått av Håkans föräldrar, helt omöjliga att tacka nej till fast vi egentligen inte hade mer plats i skåpen 😉, och dom passar perfekt att ställa fram på hösten tycker vi. 

I påsen med hem hade vi löv i olika former och färger, kastanjer och nypon, och dessa lät vi samsas på vårt matbord tillsammans med några äpplen och röda lökar från skafferiet. Både äpplen, kastanjer och nypon la vi på ett gammalt oputsat silverfat som vi har köpt i olika storlekar på loppisar, dom brukar inte vara svåra att hitta. Fatet ställde vi på en bädd av höstlöven, dom i sin tur låg på en mörkt röd duk vi köpt billigt på loppis även den.

Denna gången gjorde vi det riktigt enkelt för oss när det gällde maten vi bjöd på, utan att för den skull göra avkall på smakerna, och ställde fram en charkbricka istället för att laga till någon förrätt. Lika smarrigt som enkelt! Ostar, marmelad, kex, oliver och charkuterier från Gema-livs där Håkan huserar som charkuterist trängdes på en skärbräda modell jättetung! 


Till förtugget öppnade vi en flaska bubbel som vi fått äran att provsmaka, Xanté Sparkling & Pear som man hittar på systembolagets hyllor för 99 kronor. Anne, som hade druckit det tidigare, lovordade smaken väldigt under tiden som korken lossades och vi kunde inte mer än hålla med henna när vi smakade bubblorna som funkade alla tiders till plicketiplocket.

Ikväll kommer minsann samma gäster på besök igen, men denna gången får dom faktiskt klara sej utan middag och nöja sig med bara bubbel! Men nej då det är inte någon fara att dom behöver spendera lördagskvällen hungriga, vi ska nämligen vandra vidare härifrån för att äta på restaurang tillsammans. Vi ska styra stegen mot Grändens Mat och njuta av deras gotter, vad som kommer att spisas har vi inte riktigt bestämt oss för ännu men att det blir gott är vi säkra på!

Nu vill vi önska er alla en riktigt läcker lördag och lördagskväll, och vi hoppas ni får njuta av gott på tallrikar och i glas!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!