tisdag 12 maj 2020

Smakrik dressing till nudelsallad

Nu har grillen varit inkopplad hos Mårtenssons igen kan ni tro, i helgen var det revben som hamnade på vårt (läs Håkans 😉) nyförvärv och det blev så bra så. 
Till revbenen använde vi ett recept från vårt receptarkiv här på bloggen, revben med chiliglaze som vi gärna återvänder till, helt enkelt eftersom det är så gott. Tjocka revben som dessa kokar vi alltid innan dom hamnar på grillen, dels blir dom saftigare och möra, dels så behöver dom inte ligga på grillen så länge - win win!


Eftersom smakerna på glazen lutar åt det asiatiska hållet svängde vi ihop en nudelsallad med dressing att ha till revbenen. Nudelsallad kan man ju göra på en massa olika vis och anpassa innehållet till vad salladen ska serveras ihop med, precis som vilken smak och vilka ingredienser man vill ge dressingen. Så här smakade vår salladsdressing:

Dressing till nudelsallad
1 dl sweet chilisås
½ dl ostronsås
2 msk japansk soja
sambal oelek efter tycke och smak
1 klyfta vitlök
1½ dl hackad bladpersilja
riven färsk ingefära efter tycke och smak (vi hade 30 g)
1 lime, rivet skal och pressad saft
Blanda samman alla ingredienser och smaka av.
Låt dressingen stå minst 30 minuter i kylen så att smakerna kan mogna.
Servera till, eller häll dressingen över nudelsalladen.

Förslag på ingredienser i nudelsallad
kokta, kalla äggnudlar
tärnad mango
edamamebönor
gula vaxbönor
tunt strimlad morot
salladslök eller purjolök
rostade kokosflingor
rostade sesamfrön

Skulle inte detta förslaget falla dej på läppen har vi ett gäng andra recept på nudelsallader som du gärna får botanisera bland och se om du hittar något gott tips där. 

För övrigt har veckan som gått bjudit på bröllopsdag med obligatoriskt firande, vi festade till det med hummer med Rhode Islandsås, laxrullar med västerbottensostkräm, chips med crème fraiche och löjrom (vilket visade sej vara löjligt gott och absolut värt att testa om du inte redan gjort det, vi är lite sena på bollen...) och champagne - så klart. 


I helgen har vi pysslat med vår balkong, det är bara inte klokt så stor den är och hur otroligt glada och tacksamma vi är för att den är vår! Tänk att vi hade sån tur...


Vi var iväg och köpte blommor och kryddväxter, nytt bord och diverse attiraljer för att både lysa upp och liva upp där ute. En matta hamnade på golvet, våra kryddiga vänner planterades om och fick flytta in i växthuset - Hej sommaren, vi är redo för dej och en massa balkonghäng!


Med ute på helgens balkonghäng var så klart också ungarna, Prosecco och Prosciutto njuter av värmen från solskenet och svarar glatt på de andra fåglarnas kvitter och sång. High life i byrålådan, minst sagt!


Till sist bjuder vi er på en bild av det fantastiskt vackra trädet som står på vår gård, alldeles utanför vårt fönster. Fråga oss inte vad det är för ett träd för det har vi inte den blekaste aning om, men vackert är det och blommar gör det i all sin prakt!

Ha nu en riktigt fin fortsatt vecka, håll avståndet, tvätta händerna noga och ofta, så ses vi snart igen!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!