söndag 17 september 2017

Veckomatsedel

Nu äntligen är den på plats här i köket, inspirationen till veckans matsedel, lite senare än vanligt men den som väntar på något gott 😉😉 - eller hur?!
Helt i vanlig ordning finns det en blandning av både sött och salt bland förslagen när vi letat upp recept på både fisk, fågel, vegetariskt, kött och efterrätt i vårt receptarkiv.
Veckan börjar vegetariskt med en middag med smaker från Indien med kryddor som värmer lite extra så här i höstmörkret, avslutar gör vi med en krämig kycklinggratäng av det lite mustigare slaget. Däremellan hittar du torsk och sill, gryta med fläskkarré, tacofredag och lördagsgott:

Måndag: Veckans vegetariska blir en tomatsås med spenat, en indisk rätt vid namn spenat shaak, och till denna passar picklade äpplen fantastiskt fint! 

Fisken ville tyvärr inte vara med på bild 
😉🐟🍅🌿
Tisdag: Fiskgratäng med torsk, örter, vitlök och tomat - lättlagad tisdagsfisk!

Onsdag: Gryta på fläskkarré, kokosmjölk, grönsaker och sweet chilisås.

Torsdag: Strömming marinerad i dijonsenap och grädde, därefter panerad och stekt, serveras med gräddkokt purjolök - sjung sillens lov!

Fredag: Tacofredag med enchiladas, tacofärsen rullas in i tortillas, rivne ost strös över för att sedan och gratineras i ugnen.

Lördag: Vi äter efterrätt, en makalöst ljuvlig chokladglass med marshmallows - 
glassmaskin behövs inte 😋

Söndag: En härligt krämig kycklinggratäng med både grönsaker, rökt fläsk, senap, vitt vin och ost. 

Ja det blev ju en senare uppdatering än vanligt och det har sina helt naturliga förklaringar...  För efter ett abrupt uppvaknande vid halv sju i morse på grund av grannens brandvarnare, har vi helt enkelt ägnat dagen åt att ta igen oss, koppla av och njuta av vädret på en väldigt mycket tidigare långpromenad än normalt.
Och nej, det brann inte och det är vi så otroligt tacksamma för, det var batteriet som var slut och innan någon kunde ta sej in i den tomma lägenheten var vi alldeles för pigga för att ge oss på att somna om. Gissa om två Mårtenssons lär sussa gott tidigt ikväll 😌😏

Vad gäller mat för dagen så har vi turen av att kunna njuta av rester från gårdagens middag, vi har redan tjuvstartat med en smarrig äpplepaj till eftermiddagskaffet och den var lika god idag som den var igår. Ett recept är absolut att förväntas! Snart är det dags för kycklinggryta (japp även den dyker upp här framöver), med andra ord kör vi en baklängesmiddag idag.

HA en fortsatt skön söndag kära läsare, och en alla tiders ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Kycklinggratängen blev jag sugen på😊
    Önskar er en härlig vecka
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul, ja en krämig gratäng är ju aldrig fel ;)
      Tack, vi hoppas du haft det gott i veckan du också,
      kram på dej!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!