lördag 21 maj 2011

Lite från igår.

Soligt och härligt har det varit i våra trakter idag, perfekt väder för en långpromenad. Håkan jobbar idag så för min del blev det en promenad med lite blomplockning och fröplockning. Blommorna står i vas och lyser upp rummet, fröna ligger och torkar i väntan på att bli använda...


Gårdagen bjöd på en hel del shopping, vi kom hem med en hel del kläder från Esprit båda två. 3 av deras affärer i stan skulle lägga ner och därför såldes kläderna ut, vilka kanonpriser. Håkan fyndade jacka och tröjor, jag hittade också några tröjor och jeans. Naturligtvis blev det besök i diverse affärer med köksattiraljer och mattillbehör, det kan vi bara inte hoppa över.

På Cervera, en av våra favoritbutiker i Malmö, här kan vi gå och kolla grejer länge... Kanske nya vinglas?

En annan favorit, så mycket att botanisera runt bland:) En krydda till burgare och en blivande gå-bort-present fick följa med hem.

Middagen intog vi här, med stora förväntningar efter att vi blev så nöjda med deras mat när vi var i Stockholm i höstas. Tyvärr blev vi ganska besvikna och missnöjda med maten, även om deras uteservering var härlig att sitta på i solen. Nästa besök i storstan går vi helt klart någon annanstans... 

Håkans burgare med pommes

Ankis chicken fingers med pommes och dressing. Föga imponerande faktiskt, torrt och menlöst. 
Pommesarna smakade inte alls som de gjorde förra gången och det tyckte vi var väldigt märkligt. Borde de inte tillagas på samma sätt på alla ställena i en kedja av restauranger? 

Ölen var det inget fel på i alla fall, tack och lov:) Jaja, man kan inte bli nöjd alltid.

Vi lyckades lägga vantarna på dessa två flaskor av xiders senaste tillskott, nya smaker och de verkar gå åt som smör... Den vänstra med smak av passionsfrukt och chili var överraskande god, mycket smak av passionsfrukt och en svag aning av hetta i eftersmaken. Den högra kanske lite mindre god, smak av svart vinbär och nässlor (?). Tyckte mest den smakade vingummi faktiskt, de svarta bitarna i påsen alltså. Provat?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

10 kommentarer:

  1. Oh vad mysigt! Den där amerikanska affären kan man gå i hur länge som helst! Kan tipsa om the english shop som ligger på andra sidan kvarteret (mot gustav). Också en mysig en där man inte kan ha bråttom! Gillar er osttallrik på balkongen!
    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  2. Är det Gray's som bytt namn? Vad roligt att ni fick shoppat en massa! Så roligt att se foton hemifrån, jag bodde ju i Malmö i 2,5 år. :) Ha en fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Pia-Lotta; Visst kan man. Så synd vi inte visste det igår, men nästa gång ska vi absolut kika in på den engeska sidan också, tack för tipset! Detsamma:)

    Matarkivet; Ja det är det minsann. Ja, då är det säkert en hel del som förändrats, tycker det blir nytt varje gång vi åker in. Detsamma.

    SvaraRadera
  4. Den amerikanska affären måste jag besöka nästa gång jag är i Malmö

    SvaraRadera
  5. Jag fick beslutsångest när vi var i den amerikanska affären...
    Synd att ni inte gillade TGIF. Vi var alla nöjda när vi var där. Men utifrån ett snabbmatsbetyg.
    Men det verkar som er dag blev bra iaf. Med lite bra shopping och några vätskestopp så blir väl allt bra ;-)

    SvaraRadera
  6. vilken härlig malmötripp :) synd på maten bara, vi snackade faktiskt om det där igår för det var en tjej som ätit på nästan alla(!) MAX-restauranger i Sverige och hon berättade att det var väldigt skillnad på kvalitet på olika ställen, så det kanske helt enkelt är så att TGIF är bättre i sthlm...

    den där gula Xide drack jag två stycken igår, tycker den är kanongod! den lila har jag inte smakat då jag inte gillar svarta vinbär. men efter erat omdöme så vet jag att jag inte behöver det heller, tack ;)

    hoppas ni får en fin söndag. kram!

    SvaraRadera
  7. Cupcake; Tycker vi absolut att du ska göra!

    Remsan; Förstår det... Ja, lite shopping är som plåster:)

    Pernilla; Ganska konstigt egentligen, det borde ju vara lika på alla ställen i en kedja av matställen.
    Visst är den gula Xide kanon, tur för dej då att vi provade den andra, så du slapp bli besviken:) Detsamma!

    Hovkonditorn; Absolut inte!

    SvaraRadera
  8. Vilken underbar bukett med syrener. Den vill jag ha :-)

    SvaraRadera
  9. Nadja; Visst är det härligt med syrener, och doften ska vi inte prata om:)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!