söndag 3 december 2017

Juliga efterrätter

Köksresan mot julen fortsätter idag med ett riktigt sött och gott samlingsinlägg där vi plockat ihop våra desserter som vi tycker hör julen till, kanske kan något av tipsen komma till användning så här i tider för adventsmingel.

Börjar gör vi med julens mest självklara och säkert oftast tillagade efterrätt, risgrynsgröt, som vi lagat till i vår slökokare - en alldeles ypperlig köksattiralj just för det ändamålet!
Vi tipsar vidare om inkokta päron och clementiner, äpplekaka med pepparkakskryddor, lingon i cheesecake och mousse, ja och så klart är saffran och apelsiner också med på ett hörn.
Äppelkaka med pepparkakskryddor 

Är ni nyfikna på våra tidigare julspecialinlägg med receptsamlingar så har vi där bjudit på kakor och bröd till jul och våra recept på julgodis, nästa vecka fortsätter resan och då stannar vi till vid hållplatsen för julmat.

I helgen har vi julpyntat här hemma, vi började i fredags och blev färdiga igår, dock fick det hela ske helt utan Kurtan och hans julmusik... Kassettbandspelaren fick nämligen ett spel och bestämde sej för att tugga i sej bandet istället för att spela upp det! Ack o ve, hemska mardröm!
Hur tusan vi ska lösa detta har vi inte den blekaste aning om, musiken finns varken på Spotify eller på CD-skiva så den enda lösningen just nu är att försöka jaga tag på en ny kassettbandspelare (finns det ens sådana?!) så julefriden åter kan infinna sej.
För en jul utan Kurts ljuva stämma ackompanjerad av damorkestern är helt enkelt en fattigare jul!

Ha nu en fortsatt skön söndag alla fina köksgäster, och en bra ny vecka!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!